.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.03.2020 15:23

Коментари 0 / Видяна 618

Здравният министър на Румъния подаде оставка

Още по темата: Депутати и министри остават без заплати за времето на извънредното положение Заразените в Разлог са семейство пенсионери 549 са потвърдените случаи на COVID-19, 90-годишна почина в Два нови случая на заразени с COVID - 19 в Разлог Мъж и жена, поставени под карантина, напуснаха страната Служители на Спешна помощ заразени с COVID-19 Няма бум на българи, завърнали се от чужбина, които се регистрират като безработни 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Исперих 17 души са под карантина в Дупница Привикват при нужда в отделенията и на ГКПП – Гюешево медицински сестри от забавачки и училища

 

Румънският министър на здравеопазването Виктор Костаке подаде оставка заради разпространението на коронавируса в страната. До момента в страната са починали 17 души от COVID-19, предаде БГНЕС.

 

Министър-председателят Лудовик Орбан заяви, че оставката е по лични и професионални причини. Той предложи досегашният държавен секретар в министерството на здравеопазването Нелу Татару да заеме поста на Костаке.

 

Вчера министърът в оставка каза, че всички жители на Букурещ скоро ще могат да бъдат подложени на тест за вируса.

 

Преди това властите съобщиха за 906 случая на инфекция с коронавирус, а 17 пациенти са починали.

 

“Искаме да приложим иновационна програма, както в Южна Корея, за да тестваме всички жители на Букурещ за коронавирус, с помощта на мобилни групи за тестване.

 

В момента имаме нужда от 2-5 милиона теста”, каза Костаке.

 

Шефът на Министерството на здравеопазването отбеляза, че към днешна дата не се правят тестове на всички хора, които са в карантина. Той изрази надежда, че следващата седмица в страната ще има още тестове за коронавирус.

 

Румънският президент Клаус Йоханис на 16 март обяви въвеждането на извънреден режим заради коронавируса.

 

По-рано властите на страната решиха да прекратят връзките по въздух с Италия, както и с Испания.

 

В Румъния бяха отменени учебните занятия в детски градини и училища, забранени бяха публични събития, затворени бяха търговски центрове и заведения за обществено хранене, а в страната бе въведен полицейски час.

 

На хората над 65 години е забранено да напускат домовете си без основателна нужда.

E79 News
Тагове:

Коментари: