.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
30.03.2020 14:44

Коментари 0 / Видяна 870

19-г. благоевградчанин на съд за нарушаване на карантината

Още по темата: Полфрийман иска възобновяване на делото, не бил убил умишлено Андрей Монов 27-годишен мъж остава в ареста за изнасилване на възрастна жена в община Струмяни 18 години затвор за умишлено убийство на мъж в Белица Пуснаха шеф в Комисията по хазарта срещу 15 000 лв. 10 години затвор за жестоко убийство в Кюстендилско Осъдиха мъж, принуждавал 23-г. жена да проституира в хотел в Банско ВКС окончателно остави на свобода осъдения за убийство Полфрийман Пуснаха Маринела Арабаджиева, спряха делото срещу мъжа й Оставиха в ареста мъжа, хванат с над 360 кг кокаин в „Студентски град” Условна присъда за шофьор, причинил катастрофа с жертва

 

Излязъл на разходка с баща си на ул.„Даме Груев“

 

Днес Районна прокуратура - Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.С. (на 19 години) за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.


Обвиняемият Г.С. е студент във Великобритания, като след завръщането си от чужбина бил задължен да спазва предписанието на Регионална здравна инспекция за 14-дневна карантина, във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

 

Въпреки това, на 22.03.2020 г. той я нарушил и излязъл на разходка с баща си на ул.„Даме Груев“ в  Благоевград.


Престъпното деяние е било извършено от Г.С. по време на извънредното положение в страната  и въведените противоепидемични мерки. То е наказуемо с лишаване от свобода за срок до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева. Лицето е с чисто съдебно минало.


Към настоящия момент Районна прокуратура - Благоевград наблюдава пет досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина.

 

Внесеният днес в съда обвинителен акт е първи от водените дела за това престъпление.

 


 
 
E79 News
Тагове:

Коментари: