.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.04.2020 11:47

Коментари 0 / Видяна 408

220 машини чистят пътищата в страната, има условия за преспи и навявания

Още по темата: НИМХ: Юни ще започне с дъжд и хладно време Без промяна на времето в следващите дни 40 сантиметра сняг натрупа в Рила и Пирин Без изгледи за подобрение на времето: остава хладно, с превалявания Идва рекордно горещо лято Силна буря с проливни дъждове наводни Солун Какво ще е времето през почивните дни? Мощна буря и порой в Гоцеделчевско Градушка попиля Северозападна България! Внимание: Задават се обилни валежи

 

Двеста и двадесет машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

 

Без ограничение е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода "Шипка", по който до 3 април е спряно преминаването заради изграждане на връзката на обхода на Габрово с първокласен път.

 

Прогнозата на метеоролозите е за валежи от сняг над по-голямата част от страната. В комбинация със силния вятър на много места ще има условия за преспи и навявания.

 

Оранжев код за опасно време днес е определен в областите Смолян и Благоевград, а жълт в 13 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Кърджали.

 

Прогнозата на метеоролозите е за валежи и натрупване до 15 см сняг, а по планинските райони и над 25 см.

 

АПИ апелира шофьорите, на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

 

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.

E79 News
Тагове:

Коментари: