.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.04.2020 12:25

Коментари 0 / Видяна 408

Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек

Още по темата: Външният дълг намалява с 576 млн. евро 1021,10 лева е среден осигурителен доход за март Държавата отпуска допълнителни средства за производителите на зеленчуци Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек Парното поевтинява с между 8-25% Чакаме банкова ваканция за кредитите и евентуално минимална заплата за самоосигуряващите Караниколов: Състоянието на българската икономика ще става все по-лошо МОН има готовност да изпълни всички спешни мерки на кабинета Отпускат над 50 млн. за Великденски добавки към най-ниските пенсии Отпускат още средства за преброяването догодина

 

Новият лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

 

Той представи пред бюджетната комисия в парламента параметрите на актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС.

 

В нея е заложено, че лимитът по новия дълг ще бъде увеличен от 2,2 милиарда лева. За да се финансира дефицитът в хазната и увеличаването на капитала на банката за развитие, са необходими 4,2 милиарда лева, предаде БНР.

 

Останалата сума ще бъде буфер, обясни Горанов:

 

“Чуха се думи за празен чек, няма нищо празно в този чек, защото в момента, в който средствата постъпят в сметките на Фискалния резерв, те могат да напуснат Фискалния резерв само по три причини: за погасяване на дълг, за операции, свързани с финансиране, в смисъл придобиване на дялове и акции, както е случаят с увеличението капитала на Българската банка за развитие и за разходи. Всеки един от тези аспекти е предварително нормативно определен”.

 

Заседанието на бюджетната комисия се провежда в пленарната зала заради мерките за ограничаване на заразата с коронавирус.

 

Участниците в заседанието носят маски и ръкавици.

E79 News
Тагове:

Коментари: