.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
03.04.2020 12:25

Коментари 0 / Видяна 708

Горанов: Лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек

Още по темата: Дончев: Готвим нова подкрепа за бизнеса от поне 170 млн. лева ББР дава облекчени условия за кредитите КНСБ: Хиляди ще останат без доходи в края на годината ОПЕК прогнозира свиване на световната икономика с 4,3% през тази година Сачева: В бюджет 2021 предлагаме разумен баланс Фирмите ще получат 200 млн. лева заради COVID-19 НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма, средната заплата е най-ниската - 647 лева Родителите на осмокласници могат да кандидатстват за помощ в размер на 250 лв. Започва продължението на мярката 60/40 НСИ: С 96 000 са се увеличили безработните от COVID -19

 

Новият лимит на дълга до 10 милиарда лева не е празен чек, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

 

Той представи пред бюджетната комисия в парламента параметрите на актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС.

 

В нея е заложено, че лимитът по новия дълг ще бъде увеличен от 2,2 милиарда лева. За да се финансира дефицитът в хазната и увеличаването на капитала на банката за развитие, са необходими 4,2 милиарда лева, предаде БНР.

 

Останалата сума ще бъде буфер, обясни Горанов:

 

“Чуха се думи за празен чек, няма нищо празно в този чек, защото в момента, в който средствата постъпят в сметките на Фискалния резерв, те могат да напуснат Фискалния резерв само по три причини: за погасяване на дълг, за операции, свързани с финансиране, в смисъл придобиване на дялове и акции, както е случаят с увеличението капитала на Българската банка за развитие и за разходи. Всеки един от тези аспекти е предварително нормативно определен”.

 

Заседанието на бюджетната комисия се провежда в пленарната зала заради мерките за ограничаване на заразата с коронавирус.

 

Участниците в заседанието носят маски и ръкавици.

E79 News
Тагове:

Коментари: