.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.04.2020 10:15

Коментари 0 / Видяна 512

ГЕРБ внесоха в парламента мерки за кредитите и партийните субсидии

Още по темата: Депутатите приеха изцяло нов Закон за храните ДДС падна на 9% за ресторанти, хотели и книги Депутатите избират нов омбудсман Кабинетът на първи парламентарен контрол след края на извънредното положение Парламентът създаде временна COVID-комисия Народното събрание подновява редовната си работа Депутатите приеха окончателно мерките след 13 май Депутатите решиха: Правителството ще обявява извънредна епидемична обстановка Хората от първа линия в борбата с COVID-19 ще получат туристически ваучери Парламентът решава окончателно за Закона за здравето

 

ГЕРБ предлагат промени в Закона за мерките по време на извънредно положение.

 

 

Новината съобщи депутатът Десислава Атанасова в социалните мрежи. Предложенията вече са внесени в деловодството на Народното събрание.

 

В тях е записано, че при забава за плащане на задължения на частноправни субекти, длъжниците по договори за кредит, лизинг и други форми на финансиране, предоставени от банки и други кредитни институции НЕ се начисляват лихви за забава и неустойки, задължението не може да бъде предсрочно изискуемо, не може да се изземват вещи.

 

Освен това се спират държавните субсидии за политическите партии, а от икономиите средствата се разходват само за борба с Covid-19 и лечение на заразени лица.

 

В проекта се намаляват и санкциите в Закона за здравето

E79 News
Тагове:

Коментари: