.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.04.2020 09:42

Коментари 0 / Видяна 712

Учителите започват да изпитват и оценяват учениците дистанционно

Още по темата: От 2021 г. за първи клас ще се кандидатства онлайн Отпускат стипендии за студенти от ромски произход По специален начин се дипломира XXVI-ят випуск на Американския университет в България В СУ ще приемат в “Право” и други специалности само с оценките от матурите Край на грипните ваканции! Идва електронно учене Бъдещите първокласници няма да минават през тестове Образователното министерство с новини за зрелостните изпити МОН предлага да отпаднат изпитите след IV и X клас тази година МОН: Учебната година ще приключи дистанционно Близо 44 000 първокласници ще получат помощ по 250 лв. през следващата учебна година

 

От тази седмица учителите ще могат вече да поставят оценки на учениците при дистанционното обучение.

 

Това ще стане по предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

 

Учениците в страната започнаха дистанционното си обучение на 16 март, три дни след обявяването на извънредното положение в страната.

 

От МОН препоръчват на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетостта на учителите и на персонала в училищата – по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

 

Всички договорени възнаграждения на педагогическите специалисти за периода на дистанционното обучение ще бъдат изплатени, съобщава Нова ТВ.

 

Това реши на 3 април Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование.

 

Изискването е учителите да са водили обучение в електронна среда пет астрономически часа, което включва и подготовката на уроците.

 

Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са имали с учениците.

 

В периода от 13 до 16 април ще бъде въведен облекчен, разтоварващ за учениците, дистанционен учебен режим.

 

В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси /за физически дейности, изобразително изкуство и музика/, за занимания с педагогическите съветници или за дискусии по темите за часа на класа.

E79 News
Тагове:

Коментари: