.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.04.2020 12:13

Коментари 0 / Видяна 340

Ананиев поздрави здравните работници: Въпреки всичко вие сте до пациентите си

 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поздрави лекарите, лекарите по дентална медицина, фармацевти, професионалисти по здравни грижи по повод Световния ден на здравето.

 

Поздравлението е публикувано на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

В поздравлението си министър Ананиев посочва, че България и светът са изправени пред предизвикателството да се справят с пандемията от COVID-19.

"Това е изпитание за всяка здравна система, за всяка сфера от живота ни - такъв, какъвто го познаваме, но най-вече за физическото, психическото и духовно здраве на всеки човек.

 

Условията да преодолеем изпитанието са две - да бъдем персонално отговорни, пазейки собственото си здраве, да предпазим и околните.

 

Другото условие - държава, медицински специалисти и гражданско общество да работят заедно, като добре смазана машина, в името на общия ни интерес - да спечелим битката и да излезем от нея по-силни и единни", допълва още министър Ананиев.

Министър Ананиев подчертава, че в момента особено важни са професионализмът и експертизата на лекарите, на професионалисти по здравни грижи, на лекарите по дентална медицина и на фармацевтите. "Въпреки неизбежното физическо изтощение и екстремните условия, при които работите, Вие неизменно сте до Вашите пациенти.

 

Едновременно с това давате на гражданите спокойствието, че при необходимост ще получат качествени и навременни медицински грижи.

 

Трудът, който полагате, е основание отношението на не малка част от обществото към Вас да бъде преосмислено.

 

Днес Вие пишете едни от най-тежките, но и най-поучителните страници в историята на българското здравеопазване", добавя още в поздравлението си министър Ананиев.

 

В текста се изразява и безрезервната признателност на всички към труда на работещите в системата на здравеопазването.

E79 News
Тагове:

Коментари: