.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.04.2020 13:34

Коментари 0 / Видяна 552

Борисов: Няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга

 

Премиерът Бойко Борисов поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на здравните работници в България.

 

“Поклон пред Вашата човечност, сила и огромна отговорност да се грижите за другия. Тази година посрещаме празника в различна обстановка. Намираме се в криза, която завари неподготвени всички държави в света.

 

Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници.

 

Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата”, пише Борисов.

 

По думите му, колкото и да са тежки, щетите върху икономиката ще възстановим рано или късно, но човешкият живот е незаменим, предава днес.бг.

 

“Днес всички заедно полагаме усилия и търпим лишения в ежедневието си в името на здравето. През годините съм успявал безпогрешно да усещам недоволството на хората, да чувам критиката им.

 

И никога не съм оставал безразличен. Това ще продължи и занапред. Днес обаче ситуацията е различна. Виждам каква тежест понася всеки заради борбата срещу епидемията. Но Ви уверявам, че всичко това си струва.

 

Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията”, убеден е Борисов.

 

Премиерът обаче подчертава, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде. Допуснем ли отклонение или разхлабване – последиците ще са страшни и непредвидими.

 

Вече изказах своята почит към лекарите. Те са герои. Но да си герой днес означава и да спазваш мерките. Така също спасяваш животи, смята министър-председателят.

 

Той посочва, че не може да обещае, че след това предизвикателство всичко ще бъде както преди, но уверява, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

 

“Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България.

 

Днес се прекланям с чувство на гордост пред всеки един български гражданин. Към всеки един от Вас. Защото всеки е герой. Ще продължа да се боря за здравето Ви преди всичко.

 

И категорично няма да бъда този, който ще превърне държавата в морга. Отказвам да бъда този, който да решава кой да диша и кой не. Предпочитам да изтърпя всички критики заради ограничителните мерки.

 

Предпочитам да преживеем редица несгоди, но да останем живи. И така да излезем от кризата.

 

Защото държавата – това сме всички ние и всеки един живот е безценен. Това е и ще продължи да бъде нашата философия”, завършва премиерът.

E79 News
Тагове:

Коментари: