.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
07.04.2020 16:58

Коментари 0 / Видяна 3706

Тревожен сигнал! Медици в Благоевград сами плащат тестовете си за COVID-19?

Още по темата: Глоби до 2000 лв. за две столични болници, нарушили плана за васиниране 570 са новите случаи на коронавирус Трима лекари и две медицински сестри от онкоболницата „Св. Мина“ в Благоевград с COVID-19 Здравният министър Ангелов се реимунизира Нова мутация на коронавируса откриха в Германия В Русия започва масова ваксинация срещу коронавируса Мутафчийски се ваксинира с втората доза от ваксината (ВИДЕО) Доц. Кунчев: Нямаме официално регистриран новия щам на коронавируса у нас Мутафчийски и медиците във ВМА ще получат втора ваксина срещу COVID-19 днес Пристигнаха още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech (ВИДЕО)

 

  

 „Медицинските работници от болницата в Благоевград, които приеха и се опитаха да спасят животите на трима души с коронавирус преди седмица, сега трябва да търсят сами тестове за COVID-19 в частни лаборатории и да се редят на опашки там. На медицинските лица бяха взети проби, но после са били отказани за проверка, под предлог, че засега нямали симптоми. Това ли е уважението към хората, без които не можем? България е на предпоследно място по брой медицински сестри на глава на населението, а сестрите в страната са със средна възраст 58 години! Те не просто са малко, но малкото останали са в напреднала възраст и са едни от потенциалните хора, които ще се заразят. Един от тях да се е заразил и целият екип ще бъде под карантина, тогава кой ще лекува и бди над болните?“. Този тревожен сигнал получихме на редакционната поща на Е-79 нюз. 

 

Според сигнала на нашия читател, проби от служителите в Реанимация и Инфекциозно отделение в Благоевград са взети в четвъртък, но три дни по-късно са били върнати без да са обработени. Обяснението – след като нямат симптоми, нужда от тестове няма. Факт е обаче, че на 28 март в Реанимация от Инфекциозно отделение са преведени 3-ма пациенти с вируса, които по-късно умират.

 

В момента контактният медицински персонал се притеснява за здравето си и за това на своите близки. Техни близки разказват, че ходят на работа със страх да не са заразни.

 

Пред репортер на Е-79 нюз директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев потвърди, че принципно изследвания се правят при проявени симптоми. „Малко или много в тази ситуация с разпространение на вируса цялата болница имаме контакт, макар и при някои да не е директен, а през един. Нашата болница е с 400 човека и лабораториите в София няма как да наваксат. Ето защо започваме с бързи тестове на няколко групи. Това обаче ще ни покаже моментната картина, която на другия ден може да е различна“, коментира д-р Митев. Ако обаче се появят макар и леки симптоми при някой от персонала, незабавно ще бъде направен PCR тест, категоричен беше той.  

 

E79 News
Тагове:

Коментари: