.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.04.2020 12:55

Коментари 0 / Видяна 1174

На пазара в Благоевград - само в еднопосочно движение

 

Без наплив на търговци и клиенти заработи кооперативният пазар в Благоевград.

 

Преди дни здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която разреши провеждането на тържища по населени места.

 

Тази сутрин отвориха откритият и закритият пазар в областния център. Дейността се извършва при строго cпазванe на мерките за сигурност, предвид обявеното извънредно положение, свързано с разпространението на COVID-19.

 

Служителите от сектор ‘‘Сигурност, обществен ред, охрана, транспорт и опазване на околна среда ‘‘ от община Благоевград следят обстойно за спазването на реда.

 

Поставени са заграждания, с цел предотвратяване струпването на хора, също така е обозначено еднопосочно движение в рамките на пазара.

 

Спазена е дистанция между продавачите, предлагащи продукция.

 

Ползват се предпазни средства от продавачи и потребители.

 

С цел опазване на всички участници във веригата от продавач до купувач трябва да се прилагат редица мерки. Продавачите се задължават да осигурят предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им, да използват ръкавици и маски и да предоставят на купувачите предпазни средства /ръкавици/, строго да се спазва лична хигиена и дезинфекция.

 

Всички купувачи и посетители трябва да бъдат с маски. Лицата над 60 годишна възраст могат да посещават открития и закрития пазар за времето от 7:30ч. до 9:30ч.

 

Не се допуска струпването на повече от две лица на едно място, както и е необходимо спазване на дистанция от минимум 2 метра.

E79 News
Тагове:

Коментари: