.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
08.04.2020 14:37

Коментари 0 / Видяна 884

Извънредното положение намали броя на тежките катастрофи по пътищата

Още по темата: Моторист пострада при катастрофа в Дупница 13 тежки катастрофи и 16 пострадали само за 24 часа у нас Тежка катастрофа край Гоце Делчев, движението само в едната лента Пет тежки катастрофи за денонощието Голямото прибиране: В София трябва да се приберат около 56 000 автомобилa След края на извънредното положение полицията отчита ръст на катастрофите в страната! Тежка катастрофа на Е-79, има загинал Два автомобила се нацелиха на кръстовище в Благоевград Катастрофа затруднява движението на АМ „Марица“ Две жертви на пътя през денонощието

 

Броят на тежките катастрофи и загиналите в тях намаляват заради въведеното в страната извънредно положение, показват данни, разпространени независимо един от друг от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" (ДАБДП) и "Института за пътна безопасност".

 

Тежките катастрофи в периода от 14 март до 7 април 2020 г. са със 186 по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

 

Въпреки в пъти намалелия трафик заради призивите да се пътува само при неотложна нужда и поставените КПП-та на изходите на областните центрове всеки ден са ставали средно по 7 пътни произшествия със загинали или ранени хора и повече от 30 - само с материални щети, сочи анализът на агенцията.

 

За цитирания период живота си на пътя са загубили 20 човека, а ранените са повече от 230, пише „Дневник“.

 

От Института за пътна безопасност пък съобщиха, че за първите три месеца на 2020 г. загиналите при катастрофи са 85, което е с 24% по-малко, отколкото за същия период на 2019 г. За март жертви са 26, което е с 39% по-малко от същия месец на миналата година.

 

Ако извънредното положение се запази до 13 май, се очаква намалението на загиналите при катастрофи на годишна база да достигне 20%, или 484 броя спрямо 628 за 2019 г.

 

Въпреки допълнителните отговорности на Пътна полиция, свързани с подпомагане обезпечаването на пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете, нейните служители продължават да упражняват ефективен контрол на пътя, предупреждават от агенцията за пътна безопасност.

 

От началото на извънредното положение досега са наложени над 65 хил. наказателни постановления и фишове. "Нека нарушителите не разчитат, че поради извънредното положение контролът на пътя е намалял", се казва още в съобщението.

E79 News
Тагове:

Коментари: