.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.04.2020 09:45

Коментари 0 / Видяна 684

611 заразени с коронавирус в България

Още по темата: Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април Рекорден брой заразени с Covid-19 в Македония Испания удължи извънредното положение до 21 юни Северна Македония върна карантината Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб Благоевградчанин почина от COVID - 19 Затвориха болнично отделение в Сливен заради заразени медици 22 са новите случаи на Ковид-19 у нас Само за денонощие: 103 000 души са се заразили с COVID-19 в света 19 са новите случаи на COVID - 19 у нас

 

30 нови заразени с коронавирус в България, общо броят е 611.

 

В Кюстендил има 4 нови случая, съобщиха на редовен брифинг от Нащионалния оперативен щаб.

 

С 5,2% е увеличението на болните, съобщи началникът на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

 

33 случая са установени сред медицинския персонал. Има нов случай  – една лекарка на 62 години без данни за контакти с пациенти.

 

Излекувани са 48 човека.  6 нови случая – 3 мъже от ВМА, трима от Пазарджик и една медицинска сестра от Пещера.

Завършило е проучването след тестуването на полицейските служители.

 

“Имаме данни от изследваните 1016 души. Смятам, че те са представителна извадка. 1007 от тях са с отрицателен резултат. Двама от тях имат положителни данни за антитела от прясна инфекция.

 

7 души са положителни за други антитела, но никой от тестованитене дава положителни проби и за двата вида”, обясни главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

 

Той информира, че някои от тестуваните проявяват част от симптомите, без да са дали положителен резултат за коронавирус. Според него това означава, че в момента върлуват и други вируси.

 

“Изследването е интересно, защото ни дава картина от ситуацията. Тези 0,7% заразени означават, че активна циркулация на вируса в София не е налична. Значи, че епидемията е под контрол.

 

И ако продължим с мерките, тя ще може да остане с нисък интензитет на разпространение.

 

И също така – че не можем да разчитаме на някакъв масов имунитет, който да ни пази”, добави Кунчев, като подчерта, че все още е рано за отслабване на мерките.

 

Ген. Мутафчийски разкри, че данните при изследването на военните са сходни. Ще се изследват и моряци.

 

Според него масово скринингово изследване ще бъде скъпо и “абсолютно безсмислено” като данни. След месец ще бъде направено повторно изследване, след което също ще се направи анализ.

E79 News
Тагове:

Коментари: