.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.04.2020 11:29

Коментари 0 / Видяна 468

Стил и класа по време на пандемия: Във Виена файтони доставят храна по домовете

Още по темата: Затвориха болнично отделение в Сливен заради заразени медици 22 са новите случаи на Ковид-19 у нас Само за денонощие: 103 000 души са се заразили с COVID-19 в света 19 са новите случаи на COVID - 19 у нас Няма новозаразени деца с COVID-19 Северна Македония удължава с 14 дни извънредното положение Един заразен с коронавирус за денонощие в Благоевградско Коронавирусната пандемия е тръгнала от прилепите, но не от пазара в Ухан Кунчев: Усилията оттук нататък ще бъдат за моментално реагиране при установяване на случай 14 нови случая на COVID-19 у нас

 

По време на изолацията заради коронавирус аспект от живота във Виена изглежда сходен с онзи, който е бил познат на хората, станали жертви на чумата в миналото - теглени от коне файтони разнасят храна на нуждаещите се, предаде Ройтерс.

 

Файтоните са сред характерните особености на живота във Виена от времето, когато градът бе столица на голяма империя. Сега са свързани с туризма - предлагат се обиколки с файтони до забележителности в града.

 

Но откакто в страната се спазват правила за изолация, файтонджии разнасят безплатна храна на възрастни хора, които са особено застрашени от заразяване с Ковид-19.

 

„Няма туристи, нито какъвто и да било бизнес. Възрастните хора са по домовете си, а конете се нуждаят от някоя и друга обиколка. Реших да комбинирам практичното с нещо хубаво за нуждаещите се.

 

Това донякъде е също сигнал, че сме тук заради хората и че се радваме да постигнем целта си“, каза Кристиан Герзабек, който работи почасово като файтонджия.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: