.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.04.2020 11:38

Коментари 0 / Видяна 566

Само двама полицаи са заразени с коронавирус у нас

Още по темата: Коронавирусната пандемия е тръгнала от прилепите, но не от пазара в Ухан Кунчев: Усилията оттук нататък ще бъдат за моментално реагиране при установяване на случай 14 нови случая на COVID-19 у нас Кунчев: В средата на юни очаквам пълно отваряне на границите в рамките на ЕС 8 са новите случаи на COVID - 19 у нас До дни: Пада 14-дневната карантина при влизане в страната Кунчев: Маските ще останат задължителни много дълго време 17 са новите случаи на Ковид-19 Изписаха здрава медсестрата и още една жена от с. Осина Нови 17 доказани случая на коронавирус у нас

 

Взети са проби от 1016 служители на реда, седем от тях имат антитела

 

Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016 души и са установени само двама болни. Седем души имат антитела, което означава, че са прекарали вируса, но най-вероятно леко и без симптоми.

 

Това съобщиха от Националния оперативен щаб на брифинг в четвъртък.

 

Изводите са, че епидемията е под контрол, но все още не можем да говорим за масов имунитет. Добрата новина е, че има 6 нови излекувани. Общият брой на заразените с коронавирус у нас вече е 611.

 

„Изследването е интересно, защото ни дава картина от ситуацията. Тези 0,7% заразени означават, че активна циркулация на вируса в София не е налична. Това означава, че епидемията е под контрол.

 

И ако продължим с мерките, тя ще може да остане с нисък интензитет на разпространение“, добави главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, като подчерта, че все още е рано за отслабване на мерките.

 

Според ген. Мутафчийски масово скринингово изследване ще бъде скъпо и „абсолютно безсмислено“. След месец ще бъде направено повторно изследване, данните от което също ще се анализират.

E79 News
Тагове:

Коментари: