.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.04.2020 13:41

Коментари 0 / Видяна 2718

Фатален коронакючек в Петрич! Празнуващи роми завършиха в ареста

 

Под ръководството на Районна прокуратура - Петрич се водят бързи досъдебни производства срещу три лица – В.Я., С.Г. и С.Я. по обвинение за нарушаване на карантината.

 

Органите на МВР в града са извършили проверка по повод видеоклип, публикуван в социалната мрежа Facebook.

 

Обезпокоителното в него било множество празнуващи хора, излезли около 15 ч на улица пред дома си в ромската махала в Петрич, в условията на обявеното извънредно положение в страната.

 

Същите играели хоро, въпреки въведените противоепидемични мерки, свързани с противодействието на вируса Covid 19. Празнуващите направили запис с мобилен телефон, който впоследствие публикували в социалната мрежа.

 

В хода на извършената проверка е било установено, че на 26 март В.Я., С.Г. и С.Я. пристигнали в страната през ГКПП Дунав мост 2 Видин с лек автомобил с чужда регистрация. Пред компетентните български власти те заявили, че пътуват от Великобритания. За всеки от тях било издадено предписание за спазване на задължителната 14-дневна карантина на адреса им в гр. Петрич.

 

Предстои Районна прокуратура – Петрич да привлече в качеството на обвиняеми В.Я., С.Г. и С.Я. за извършеното от тях престъпно деяние – неспазване на противоепидемичните мерки по време на пандемия и извънредно положение, свързано със смъртни случаи. За него българското законодателство предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

 

Предстои единият от въпросните лица – С.Я., да бъде задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

 

Той е осъждан и е извършил деянието по настоящото бързо производство в изпитателен срок по предходна присъда.

Досъдебните производства са взети на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.

E79 News
Тагове:

Коментари: