.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.04.2020 13:25

Коментари 0 / Видяна 1214

Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи

Още по темата: Болницата в Дупница остава без управител НАП, Инспекцията по труда и икономическа полиция на крак в Дупница Болницата в Дупница в готовност да приема пациенти от Благоевград след затваряне на детското отделение Авиокомпания брои 400 евро на дупничанка за забавен с над 4 часа полет от Палма де Майорка до София Отвориха детските градини в Община Дупница Детските градини в Дупница отварят на 26 май ОбС гласува 100 000 лв. безлихвен кредит за общинската болница в Дупница Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи Пазарът в Дупница ще работи до 15 април 20% от полицаите в Дупница в отпуск като превантивна мярка срещу коронавируса

 

Лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС могат да се подменят и преди изтичане на срока на валидност.

 

За улеснение гражданите могат да заявяват и електронни услуги

 

Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област могат да подават заявления за издаване на български лични документи /лични карти, паспорти, свидетелства за управление на МПС/ във всяко  от звената БДС – в ОДМВР и сектор „Пътна полиция“ в  Кюстендил, в РУ Дупница, в РУ Бобов дол и РУ Рила.

 

Това може да бъде направено и преди изтичане на срока на валидност на документите, като гражданите стриктно спазват епидемичните мерки – спазване на отстояния в помещенията за административно обслужване и носене на предпазни маски.

 

С оглед  въведеното извънредното положение в страната и спазването на епидемичните мерки се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 г .

 

  Тези документи са валидни само за територията на страната.

 

Готовите лични документи се получават в звеното, където е подадено заявлението.

 

Вчера, 21.4.2020 г., в звената на БДС в Кюстендилска област са подадени 91 заявления – в БДС в Кюстендил – 30, в РУ Дупница – 34, в РУ Бобов дол – 6, м РУ Рила – 3.

E79 News
Тагове:

Коментари: