.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.05.2020 10:06

Коментари 0 / Видяна 1182

Учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще завърши успешно по график

Още по темата: Ето за кои студенти в ЮЗУ „Неофит Рилски“ учебната година ще започне дистанционно… Новата академична година в ЮЗУ ще започне присъствено ЮЗУ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков Първокурсниците в ЮЗУ избрали защитени специалности ще бъдат освободени от такси ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира допълнителни практически изпити по вид спорт и физическа подготовка Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ Председателят на студентските съвети в България се срещна с ръководството на ЮЗУ „Неофит Рилски“ Гърците пак въведоха карантина, но за 1 седмица ЮЗУ „Неофит Рилски“ за първи път ще проведе онлайн изпит по химия Административен съд – Благоевград отложи делото за избора на ректор на Югозападния университет

 

Вчера в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе разширен ректорски съвет, на който присъстваха ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков, заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, доц. д-р Ицка Дерижан и доц. д-р Иванка Станкова, както и деканите на деветте факултета.

 

Основните въпроси, които бяха обсъдени на днешното заседание са свързани с приключване  на учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски“, провеждането на семестриалните и държавните изпити, както и докторантското обучение, в условията на извънредно положение. На срещата бе отбелязана и високата активност на студентите в обучението от дистанция.

 

Всички присъстващи се обединиха около решението учебната година в Югозападния университет да завърши от дистанция, по вече утвърдения график. Това ще е възможно за по-голямата част от специалностите.

 

За някои специалности като „Спорт“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“, „Медицинска сестра“ и др., които обективно изпитват затруднения в практическото обучение, ще се обсъждат и ще се търсят начини от страна на факултетите и в максимална полза за студентите, годината да завърши успешно.

 

Не се предвижда отлагане на предстоящите семестриални и държавни изпити, което ще позволи на студентите да се дипломират.

Предстои днешните становища да бъдат утвърдени на предстоящите факултетни и академичен съвет.

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: