.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.05.2020 15:05

Коментари 0 / Видяна 956

Няма заразени с COVID – 19 сред доброволците и пожарникарите, участвали в спасяването на хората от дома за стари хора в кв. „Струмско“

Още по темата: Пожар изпепели къща на възрастно семейство във Враца Дърводелски цех горя в петричкото село Рупите Мълния изпепели къща в с. Цапарево Сам срещу огъня: Мъж спаси село и гора от пожар Две деца загинаха при пожар във вила Има задържани за пожара край Кърналово Двама души са леко обгорели при пожара на борсата край Петрич Пожарът в зеленчуковата борса в Кърналово тръгнал от камион Потушен е пожарът край Кърналово Гори зеленчукова борса край Петрич!

 

Няма коронавирус сред доброволците, служители на социалното заведение и 12-те пожарникари, участвали в акцията за потушаване на огъня и извеждането на безопасно разстояние на всички 79 пансионери от горящия старчески дом в благоевградския квартал „Струмско”.

 

Огнеборците бяха изолирани от семействата им веднага след приключване на гасенето.

 

Тестването бе провокирано от установен два дни преди това случай на 78-годишен мъж с коронавирус в дома, който е в добро здраве и е изолиран в стая на първия етаж с отделен вход от сградата.

 

Бързата намеса на граждани, които се оказаха на метри от дома при избухване на пожара и отличната организация, допринесоха евакуацията на възрастните хора да стане по най-бързия начин.

 

Бившият кмет на селата Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски, който бе сред най-активните доброволци заедно с футболиста Асен Георгиев, постави въпроса защо лежащо болните и най-трудноподвижни хора в старческия дом са настанени най-високо, на 3-ия етаж, вместо на 1-ия.

 

Хамбарджийски мотивира идеята си за реорганизация с по-лесното им извеждане навън при подобни екстремни ситуации.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN