.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
15.05.2020 16:19

Коментари 0 / Видяна 2208

Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна

Още по темата: ВАС решава за Томов в края на януари 2021 година ВАС възобнови делото срещу Томов След 10 дни решават съдбата на Румен Томов като кмет РУМЕН ТОМОВ ОСТАВА КМЕТ ДО ПРОИЗНАСЯНЕ НА КС ВАС отхвърли жалбата на кмета Р.Томов за допълване на решението и спиране на делото му заради Конституционния съд! ОИК – Благоевград отряза мераците на адвокатката на Румен Томов Съдбата на инж. Румен Томов като кмет остава неясна Съдът гледа делото по казуса с Румен Томов АС – Благоевград решава днес съдбата на кмета Томов Румен Томов се върна в кметския кабинет

 

Приключиха заседанията по делото в Административен съд – Благоевград, образувано по жалба на инж. Румен Томов срещу решението на Общинската избирателна комисия за отстраняването му от кметския пост.

 

В хода по същество жалбоподателят поддържа искането за отмяна на оспореното решение със съображенията, че не е мотивирано и не е пропорционално на закъснението от 13 дни за заличаване на Румен Томов като едноличен търговец в Търговския регистър.

 

Ответникът поддържа в съдебна зала, че решението на Общинската избирателна комисия – Благоевград е в изпълнение на решението на Административен съд – Благоевград по административно дело № 1343 о 2019 г., което е потвърдено от Върховния административен съд по административно дело № 2420 от 2020 г.

 

Съдът изслуша страните и обяви, че ще се произнесе с решение в законоустановения срок.

 

Пред журналисти адвокат Мартин Бусаров, председател на Общинска избирателна комисия – Благоевград заяви, че с това заседание е бил сложен край на заседанията по делото.

 

„Ще изчакаме да видим какво ще е решението, след което ще мога да коментирам.

 

На този етап единственото, което мога да кажа е, че на проведеното заседание, от името на ОИК – Благоевград защитих произнесеното съдебно решение.

 

Изчакваме съдебния акт“, каза още адв. Бусаров.

 

От своя страна Милана Кривачка, която е адвокат на инж. Румен Томов посочи, че според нея делото не е трябвало да бъде разглеждано, както днес, така и на 12 май, защото още на 28 април е подала молба за допълване решението на Върховния административен съд.

 

„Не беше уважено това мое искане, което направих и на миналото заседание. За пръв път ми се случва да не бъде уважено едно такова искане. Самото дело е изпратено във Върховния административен съд.

 

А тук се работи с едно копие. Аз смятам, че тези копия не са достатъчно доказателствено средство.

 

Така или иначе преценката е на съда. Ние може да обжалваме ако не ни хареса резултата, така че във всички случаи този акт няма да е последен. Недоволната страна при всички случаи ще обжалва“, подчерта тя.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: