.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
18.05.2020 09:59

Коментари 0 / Видяна 448

Десетки помогнаха на семейството, останало без покрив

Още по темата: Пожар изпепели къща на възрастно семейство във Враца Дърводелски цех горя в петричкото село Рупите Мълния изпепели къща в с. Цапарево Сам срещу огъня: Мъж спаси село и гора от пожар Две деца загинаха при пожар във вила Има задържани за пожара край Кърналово Двама души са леко обгорели при пожара на борсата край Петрич Пожарът в зеленчуковата борса в Кърналово тръгнал от камион Потушен е пожарът край Кърналово Гори зеленчукова борса край Петрич!

 

Вълна от съпричастност за младото семейство от Калофер, останало без покрив при пожар, предава NOVA.

 

Изпепелен покрив, пропукана плоча и наводнена покъщнина. Така изглежда домът на Петя, Борислав и двете им деца. Те още не могат да преживеят пожара, който ги остави без покрив.

 

„Уплахата още си стои. Малката също не иска да спи тук, иска да спи горе при майка ми, страх я е. Помисли си, че ще й изгори леглото, със страх влиза, със страх гледа абсолютно всичко. Очаква да види вече нов покрив, нова стая“, разказва Петя Маркова.

 

Историята на младото семейство с бебе трогна хората с добри сърца. Първи се притекли местни жители на Калофер, които започнали да почистват отломките от пожара.

 

„Не всеки ден се случват такива беди, но пък и не всеки ден се намират такива добри хора“, каза кметът на Калофер Румен Стоянов. Скоро след това се появила и помощ от дарители. На семейството е предоставен дървен материал, а местен бизнесмен е дарил сума, за да започне ремонта.

 

Семейството разказва, че е много изненадано от ситуацията, както и че са благодарни на всички, които са се отзовали. В кметството в Калофер има поставена кутия, в която всеки с възможности може да помогне.

 

"Колкото и да е трудно в момента в цяла България икономически аз съм убеден, че още хора ще дойдат, очаквам дори и народни представители. Всеки има глава на раменете си, а и всеки носи сърце", добави кметът Румен Стоянов.

 

Благодарение на добрите хора, семейството от Калофер ще започне да обитава отново дома си до седмица.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN