.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
20.05.2020 08:39

Коментари 0 / Видяна 1066

Детските градини в Дупница отварят на 26 май

Още по темата: Болницата в Дупница остава без управител НАП, Инспекцията по труда и икономическа полиция на крак в Дупница Болницата в Дупница в готовност да приема пациенти от Благоевград след затваряне на детското отделение Авиокомпания брои 400 евро на дупничанка за забавен с над 4 часа полет от Палма де Майорка до София Отвориха детските градини в Община Дупница Детските градини в Дупница отварят на 26 май ОбС гласува 100 000 лв. безлихвен кредит за общинската болница в Дупница Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи Пазарът в Дупница ще работи до 15 април 20% от полицаите в Дупница в отпуск като превантивна мярка срещу коронавируса

 

Със своя заповед от днес (19 май 2020 г.) Министърът на здравеопазването разреши отварянето на детски градини и детски ясли от 22 май 2020 г. По този повод днес се проведе работно съвещание в Общинска администрация с директорите на детските градини относно готовността им за работа при гарантиране на безопасността на децата, техните семейства и на педагогическия и непедагогическия персонал.

 

Целта е да се подпомогнат работещите родители и посещението на детските градини няма да е задължително до края на извънредната санитарна ситуация. Министърът на образованието и науката призова родителите да оставят децата вкъщи и да ги пращат в детските градини само ако е крайно наложително.Родителите не са длъжни да представят медицински бележки за дните, в които децата не са на детска градина.

 

Общинските детските градини и ПДЯ „Пролет“ ще отворят врати на 26 май (вторник). Родителите са длъжни да уведомяват персонала на детските заведения за здравословното състояние на детето и членовете на семейството.

 

Всички родители следва да попълнят декларация, предоставена от детските заведения за информирано съгласие и споделена отговорност. За родителите са задължителни всички противоепидемични мерки: спазване на физическа дистанция, използване на лични предпазни средства. При видими прояви на остри респираторни болести ( кашлица, хрема и др.), родителите и техните деца няма да се допускат в детските заведения.

 

Сутрин на входа ще се мери температурата и всяко дете ще бъде проверявано за симптоми. Допълнително ще бъдат изпратени в детските градини медицински сестри от училищните здравни кабинети.

 

Предвиждат се по четири дезинфекции на ден. Директорите ще следят броя на децата в група да бъде около 10-12. На персонала ще бъдат осигурени необходимите лични предпазни средства. Там където е възможно ще се осигурят различни входове за отделните групи.

 

Очакват се подробни инструкции от МОН за организирането на работата в детските заведения през деня и изготвен протокол за реакция при съмнения за симптоми.

E79 News
Тагове:

Коментари: