.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 10:28

Коментари 1 / Видяна 35328

Карантината в България пада от 00.00 ч (Обновена)

Още по темата: Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април Рекорден брой заразени с Covid-19 в Македония Испания удължи извънредното положение до 21 юни Северна Македония върна карантината Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб Благоевградчанин почина от COVID - 19 Затвориха болнично отделение в Сливен заради заразени медици 22 са новите случаи на Ковид-19 у нас Само за денонощие: 103 000 души са се заразили с COVID-19 в света 19 са новите случаи на COVID - 19 у нас

 

От полунощ отпада забраната за влизане в страната на граждани на държави членки на Европейския съюз и на страни по Шенгенското споразумение.

 

Това гласи нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана снощи.

 

Запазва се изискването за задължителна 14-дневна карантина за всички лица, които влизат на територията на България, с едно ново изключение - български граждани и граждани на ЕС няма да стоят под карантина, ако са членове на семейството на български гражданин или се намират във фактическо съжителство с такъв и влизат в страната за престой до 7 дни.

 

На карантина, както досега, не подлежат и хората, които пътуват по хуманитарни причини, представители на фирми, изграждащи ключова инфраструктура у нас, водачите на международни автобуси и товарни автомобили, както и медицинските работници, работници, които участват в медицински доставки, погранични работници и официални лица.

 

Хората, които влизат без карантина у нас, ще подписват декларация, че нямат симптоми на COVID-19, не са поставени под карантина и пътуват на собствен риск, както и че ще спазват противоепидемичните мерки в България.

E79 News
Тагове:

Коментари:

vasilev, 24.05.2020 16:41

Koya grupa ot Balgarski grajdani,prestigasti ot strani na E S prebirasti se pri semeistvoto si,podlejat li na 14 dnevna karantina?

1