.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.05.2020 13:30

Коментари 5 / Видяна 4776

Безвремието, което убива Благоевград

Още по темата: Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград Поискаха оставката на зам.-кмета по култура в Община Благоевград Благоевградската общественост почете 144 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето Калъмбов продава хотел за баснословна сума Безвремието, което убива Благоевград Призовават кмета на Благоевград към действия Областният управител Бисер Михайлов свика спешно кризисния щаб за Коронавируса! На училище по време на пандемия Ударна дезинфекция на учебни заведения в Благоевград срещу COVID-19 Благоевградчани излизат на протест

  

Чували ли сте притчата за цар Соломон, който трябвало да присъди дете на една от две жени, претендиращи за майчинство? Царят извикал един от пазачите си и му наредил с меча си да разсече детето на две и всяка от тях да вземе по половина. Едната жена веднага се съгласила съперницата ѝ да вземе детето, но то да остане живо и здраво. Така цар Соломон разбрал коя е истинската майка, коя е тази, която изпитва истинска обич и грижа към това дете. Защото, уважаеми читатели, истинската любов е жертвоготовна.

 

Соломоновата притча за двете майки е христоматиен пример за това как постъпва човек, когато държи на нещо или обича някого. За съжаление обаче все по-малко са хората, които действат така – с мисъл и грижа за другия. С още по-голямо съжаление трябва да кажем, че все по-малко са и управниците, които действат така. Примери много. А за жителите на Благоевград примерът е фрапиращ – той идва от този, който вече два месеца поставя града в ситуация на безизходица, опитвайки да прикрие едно просто желание за власт с уж позоваване на закона.

 

Днес за N-ти път стана ясно, че кметът на Благоевград Румен Томов ще обжалва поредно съдебно решение, с което се потвърждава предстрочното прекратяване на правомощията му. Дали остана човек, освен Томов и тези, дето му мътят акъла, който да не е разбрал, че тези жалби са безсмислени? Какво жалите и какво очаквате, г-н Томов?! До какво ще доведе това?!

 

Ще Ви отговорим ние, в качеството си на интелигентни хора, милеещи за случващото се с нашия град. Не води до нищо, което да е полезно както за Вас самия, така и за града като цяло. Месеци наред Благоевград потъва. И ако, както твърдите в изказванията си, това се е случвало бавно и полека през последните 8 години, то сега – само за няколко месеца, препускаме с бесен бяг към дъното. И не за друго, а просто защото цари безвластие. Този, който най-много трябва да го боли за това как се развива градът, само удължава агонията му. Имаме кмет, който всячески се опитва да задържи властта у себе си. Безброй пъти вече чуваме, как съдебните институции подменили вота на хората. 18 000, 19 000… Защо не се оттеглихте достойно още преди месеци и не показахте, че наистина 19 000 човека искат точно Вие да бъдете кмет? Или се страхувате, че тези 19 000 видяха достатъчно и едва ли биха гласували за Вас отново?

 

В момента начело на Благоевград стои човек, който със сетни сили, игнорирайки всички правни норми и съдебни решения, жали наляво и надясно отстраняването си. А пред кой жали и какво жали? Пред Административен съд – Благоевград, пред Конституционен съд, пред  Върховен административен съд…. И на какво се надяваме – ВАС да отмени свое предишно решение, може би? Това е нелепо.

 

Твърде дълго продължават тези нелепици. И ако в началото беше интересно, то вече е вредно. Вече е и много много тъжно. Най-вече за един град, който потъва в безвремието, което скоро ще го убие.

 

Помислете за миг, уважаеми читатели. Ако днес цар Соломон трябваше да отсъди кой милее за Благоевград, кой щеше да е този човек? Дали този, който само удължава агонията на града, ползвайки всички лостове, които правото позволява? Едва ли.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

неразбиращ, 31.05.2020 16:26

Има една стара поговорка за града "град го е чукал", която вие, селяните, алчни за власт и сънуващи ония измислен доктор, няма как да разберете, защото точно той превърна града в "очукан", съсипа много имоти на местните хора, не придошли, измислени граждани, само за 8 години. Усеща се, че в коментарите ви прозира злобичка, ама няма как да стане, защото когато на човек корените му не свързани с града, няма как да милее за него. И научете, че Бог се пише с главна буква, че в края се слага точка. Ама герп това не го знаят, откъде? А вас, давате ли си сметка, как ви плюят, природата празно не търпи...

Без значение, 22.05.2020 14:51

Хубав град в ръцете на калпави "управници" Много жалко... ТОМОВ - ходи си!

Станкова, 22.05.2020 14:38

Жалко за Благоевград! Поздравления за автора!

Браво, 22.05.2020 14:02

И слава богу че приключва. Най краткия мандат с най слабия кмет.Но сами си го заслужихме. Изгонвайки предишния не се запитахме какъв е следващия. Затова септември трябва да мислим, иначе губим всички

Реалист, 22.05.2020 13:58

Хубава статия,но нали не се заблуждавате, че Томов ще я разбере. Всъщност не знам дали може и да я прочете. Мисля че му е ясно и на него, че "кметуването "му свърши. Безвъзвратно!

1