.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.05.2020 10:51

Коментари 2 / Видяна 2038

Гаф след гаф! Навръх 24 май, кметът Томов прекръсти Благоевград на Горна Джумая

 

Румен Томов бе гост на тържественото отбелязване на двойната годишнина на бившата Солунска гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", сега Национална хуманитарна гимназия.

 

Вчера гимназията чества 140 години от основаването и,  и 100 години от преместването и в Горна Джумая.

 

Традиционно на този ден изключително тържествоно гимназията изпраща своите зрелостници, които се сбогуват със знамето, учителите си и любимото училище.

 

 За децата и техните учители ще разкажем отделно. Но в този тържествен миг слово произнесе Румен Томов, изпълняващ все още длъжността кмет на Благоевград.

 

Пред ученици, учители, общественици, депутатът Даниела Савеклиева, заместник-областния управител Иван Стоянов, директори на институции, Румен Томов отвори папка с написаното си слово и зачете.

 

Започна с поздравление към директора на училището г-н Митов, учителите и учениците, погазвайки грубо протокола при такива събития. Томов трябваше да поздрави депутата, зам. областния управител, общественици, гости, но явно за неговите съветници и отдела по култура правилата на протокола са непознати.

 

Четейки, инженер Томов  на моменти дразнещо сдъвкваше думите, но го оправдаваме с вълнението му да говори пред публика..

 

Краткото му слово бе белязано от клишета, свързани с празника и безчувствени пожелания за дръзновения на учениците.

 

Томов съобщи и повода, по който всички са се събрали в двора на училището ,а именно " 140 години от основаването на Солунската гимназия " и 100 години от преместването и в БЛАГОЕВГРАД, СЕГА ГОРНА ДЖУМАЯ. И тук не става въпрос за лапсус, защото изговаряйки това Томов бе вперил очи в листа, от който четеше.

 

 Нямаше импровизация, като изключим опита за такава на финала на словото, когато  Томов се "поклони" пред делото на светите братя Кирил и Методий. Импровизацията му завърши със секунди размисъл и култово объркан словоред. "Поклон пред делото на светите братя Кирил и Методий, които направиха НАС от род ВЪВ  народ " С пожелания за "Лек път", градоначалникът завърши изявата си.

 

Слаба реч, слаб прочит и слаб 2 на отдела по култура, подготвил Румен Томов за речта му по време на тържествено честване в бившата Солунска гимназия. Поводът за тържеството буди респект и би било добре този, който управлява града да бе научил 20 изречения наизуст, а не да чете като конферансие по време на рецитал.

 

Бившата Солунска гимназия е училище, което респектира с дългата си, вековна история. С това, че е люлка на успели кадри, будни учители и ученици и поколения благоевградчани, които и до днес се вълнуват само при спомена за времето в елитното училище. Куца културата в отдела по култура на община Благоевград.

 

Завчера организираха "тържествено" награждаване на учители по повод 24-ти май. В градско кафене на площада, в присъствието на неколцина школски директори, бяха наградени учители, предложени от директорите на училищата в поставен им съвсем кратък срок за избор.

 

Нямаше комисия по избора, нямаше награди за културни и просветни дейци, за творци, та дори и за журналисти, които месеци наред отразяваха с любов свършеното от екипа Томов.

 

Наградените учители позираха на снимки в кафенето, или около маса с чаша кафе и вода. И това екипът Томов нарече тържествена церемония.\Struma.com

E79 News
Тагове:

Коментари:

Иванова, 28.05.2020 03:13

Много хубава статия - обективна и много точно написана!

Бойко, 25.05.2020 14:51

Тъпа и безмислена статия!

1
 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN