.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.05.2020 12:13

Коментари 0 / Видяна 1278

Отвориха детските градини в Община Дупница

Още по темата: Болницата в Дупница остава без управител НАП, Инспекцията по труда и икономическа полиция на крак в Дупница Болницата в Дупница в готовност да приема пациенти от Благоевград след затваряне на детското отделение Авиокомпания брои 400 евро на дупничанка за забавен с над 4 часа полет от Палма де Майорка до София Отвориха детските градини в Община Дупница Детските градини в Дупница отварят на 26 май ОбС гласува 100 000 лв. безлихвен кредит за общинската болница в Дупница Информация за жителите на Кюстендилска област при издаването на български лични документи Пазарът в Дупница ще работи до 15 април 20% от полицаите в Дупница в отпуск като превантивна мярка срещу коронавируса

 

След повече от два месеца на карантина, от днес 26 май отвориха врати детските градини в общината.

 

Не се наблюдава голям наплив и повечето родители са се вслушали в съвета на министър Вълчев  - при възможност да оставят децата вкъщи. Част от родителите са заявили, че ще пуснат децата в детските градини от 1 юни.

 

За днес, 26 май ситуацията в общинските детски градини е следната: в ДГ "Калина" - 60 деца; в ДГ Слънце" - 13 деца; в ДГ "Зора" - 57 деца (30 деца в основната сграда, 11 в "Таушаница" и 16 в Самораново); в ДГ "Детелина" - 30 деца (15 в основната сграда и 15 в село Бистрица); в ДГ "Мечта" - 43 деца (27 в основната сграда, 6 във филиала до "Хо Ши Мин" и 10 в с. Джерман) и в ДГ "Радост" - 45 деца (29 в с. Яхиново, 3 в село Червен брег и 13 в с. Крайници).

 

По указания на РЗИ децата не са в смесени групи и средния брой на децата е 6-7 в група.

 

Това дава възможност за спазване на всички препоръчани от Министерството на здравеопазването и МОН противоепидемични мерки.

 

Общината е изпратила и допълнителен медицински персонал в детските градини, който да помага при провеждане на сутрешния филтър.

E79 News
Тагове:

Коментари: