.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.05.2020 14:48

Коментари 2 / Видяна 4728

Паметник на бездомното куче „цъфна“ в Благоевград

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

 

Странно решение за оформление на пространството между РЗИ и Регионалната библиотека в центъра на Благоевград видя репортер на Е-79 нюз. Вид вечно зелен храст е захлупен със ситна мрежа, явно с цел да пресъздаде интерпретацията на незнаен автор на явно непознатото му топиарно изкуство.

 

„Паметник на бездомното куче“ – така благоевградските зевзеци веднага кръстиха творението, появило се днес. Жителите на Благоевград се шегуваха, че фигурата явно е поставена, за да увековечи неспособността на кметското ръководство да се справи с проблема с бездомните кучета и да покаже, че в нашия град те са на почит. Майка, преминаваща наблизо пък, плашеше детето си, че ако не слуша ще го даде на Торбалан, сочейки зеленото произведение на изкуството.

 

Кучето обаче се има нашийник, който буди още по-голямо недоумение с изписаните на него първи букви от азбуката. Дали пък това не е някаква модерна указателна табела, сочеща към библиотеката, гадаеха минаващите наблизо.

 

Какъвто и да е замисълът на тази инсталация, трябва да кажем нещо важно. Топиарията е изкуство, познато още от времето на Римската империя, но със сигурност не в този си вид. Разликата с опита за такова изкуство в центъра на Благоевград е очевадна. И най-големите лаици в тази област знаят, че за да се направи каквато и да е форма, са необходими точно определен вид растения – вечнозелени, с малки листенца, обикновено чемшир. Дано поне този, който го е плащал, да не е дал много пари за него.  

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

Гражданин, 30.05.2020 10:29

Ако следяхте новините от културните институти щяхте да знаете, че това е талисман, който децата на града са избрали и понеже сега е засаден ще трябва време да се захване и след това ще бъде махната мрежата и дооформен... Инициатива на Регионална библиотека Благоевград, ама Вие откъде да знаете!

Ценител, 29.05.2020 17:18

Харесвам такова тънко чувство за хумор.Който и да е направил това куче нека го приеме като закачка.Свежо е.

1