.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.06.2020 15:10

Коментари 0 / Видяна 776

Ген. Мутафчийски: Пикът на епидемията беше през април

Още по темата: Доколко ни предпазват маските от заразяване с коронавирус Гърция връща строгите мерки другата седмица? МВнР: Тестването за COVID-19 на “Промахон” не е задължително, а на избирателен принцип НА ЖИВО: Връщат някои от мерките заради COVID-19! Благоевградската болница стяга ново отделение за пациенти с СOVID-19 8 са случаите на COVID- 19 в Благоевград Арх. Васил Тинчев вън от опасност Пада задължителното носене на маски в Гърция 240 новозаразени с COVID-19, рекордни 17 и в Благоевград Задължителни тестове за всички влизащи през ГКПП „Промахон“

 

„Повишената бройка на заболели се наблюдаваше през април.

 

После имаше пик на смъртността – за първи път белязахме 11 случая на смъртност, която се задържа за по две седмици“, каза ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга на Националния оперативен щаб тази сутрин.

 

„Следващия момент с повишена заболеваемост е в седмицата 20-26 април, когато достигнахме най-много регистрирани за една седмица – 433 души новозаразени за седмица.

 

За радост друг такъв пик нямаше“, обясни той.

 

„Закономерно след това имаше известно спадане, когато се откриха доста ограничени клъстери, които туширахме.

 

Не можа обаче да се предотврати повишената смъртност около средата и след средата на май, когато се регистрираха седмица с 18 до 20 починали за една седмица. Това е двойно в сравнение с другите“, каза още Мутафчийски, цитиран от бТВ.

 

“Към момента имаме прекръстосване на кривите, което се наблюдава още от 24 май – на новозаразените, която крива спада, и на излекуваните, която расте.

 

Смъртността в момента е в ниски граници – около 10 души на седмица”, уточни началникът на Националния оперативен щаб.

 

Той благодари на гражданите и лекарите за това как са се справили в тази тежка ситуация, както и на доброволците, които са се включили в борбата срещу коронавируса.

 

Ген. Мутафчийски благодари и на всички институции и медиите за представянето на различни мнения по темата.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN