.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
05.06.2020 15:00

Коментари 0 / Видяна 3518

НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Неправителствени организации от Благоевград се обединяват чрез Меморандум за сътрудничество в търсене на решение за проблемите в общината. По време на среща днес представители на различни НПО обсъждаха икономическото развитие на Благоевград, както и социалните дейности в общината. 

 

Благоевград се обезлюдява. За това алармира председателят на Сдружение „Движение – Ние Жените” и организатор на днешния форум Здравка Чимева, която изтъкна, че през 2019 година на територията на общината са издадени 1001 смъртни акта, а новородените са само 944 деца. „Само за месец януари на тази година смъртните актове са 156. Да не говорим и колко млади хора напуснаха града. Освен това ние сме на последно място по икономическото развитие в страната“, коментира Чимева. 

 

Проблемите в Благоевград стават все по-сериозни, а решение за тях няма. Около това становище се обединиха присъстващите на срещата днес. „Градът ни има изключително голям туристически потенциал, особено и заради археологическия обект, който беше разкрит край Покровник“, отбеляза Чимева. По време на срещата стана ясно, че обектът вече е прехвърлен на Община Благоевград, но липсва всякаква поддръжка и заинтересованост към него. За пример бе посочено, че на място има 4 охранители, но въпреки това обектът е обрасъл в растителност. 

 

Къде потъват парите, които отпуска Министерство на отбраната за поддръжка на военните паметници пък попитаха представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Те коментираха, че въпреки средствата, които постъпват в общинската хазна целево, офицери и сержанти от запаса ги поддържат със собствените си пенсии. 

 

Меморандумът за сътрудничество между неправителствените организации в Благоевград все още се разработва. До 15 юни всеки желаещ може да се запознае с него на сайта на Сдружение „Ние жените“. След подписването му всяка една организация ще представи в писмен вид конкретни искания и предложения за решаването на проблемите, които ги тревожат. Всички предложения и идеи ще бъдат събрани в общо документ, който ще бъде внесен за разглеждане в Общински съвет – Благоевград в търсене на изход от тежката ситуация в областния център на Пиринско.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN