.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.06.2020 10:41

Коментари 0 / Видяна 5148

Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ

Още по темата: Важно за студентите в ЮЗУ “Н. Рилски” Научна сесия „Култура, медии и културен туризъм по време на COVID-19” ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ представят „Между кан-кан и сиртаки“ Факултетът по педагогика към ЮЗУ проведе онлайн конференция „Гносеологически основи на образованието“ ЮЗУ oткрива нова модерна спортна зала със 750 места 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение „Дни на Еразъм“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ЮЗУ дава шанс на студенти по педагогика да вземат 2 г. за една Правно-историческият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ преминава на дистанционна форма на обучение от 19 октомври до 30 октомври 30% повече студенти в ЮЗУ през новата академична година

 

Закриха Катедрата по педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

 

На нейно място са създадени две нови Катедри – "Управление на образованието и специална педагогика“ и „Социална педагогика“.

 

Проектът за преструктуриране във Факултета по педагогика е приет на заседание на факултетния съвет на 21 май 2020 г.

 

Деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Янка Стоименова като причина за преструктурирането посочи:

 

„През първия семестър на тази учебна година, броят на студентите които сме обучавали е 2026. В сравнение с други факултети броят на студентите е неколкократно по-голям и това ни дава основание да направим преструктуриране, за да бъде обучението по-качествено“, уточни доц. Стоименова.

 

Факултетът по педагогика е на първо място по приходи сред деветте факултета на университета за бюджетната 2019 година с приходи над 288 000 лева.

 

„Друг мотив заради който се наложи това преструктуриране е, че в структурата на Факултета по педагогика към настоящия момент тогава имаше само три катедри, а в останалите структурни звена на университета, катедрите са четири, пет или шест, което ни поставя в неравностойно положение с останалите звена във факултета“, посочи доц. Стоименова. 

 

Нуждата да бъдат създадени нови две катедри идва и от това, че Катедра „Педагогика“ покрива дейността на целия факултет. Декана на факултета посочи, че работата в Катедра „Педагогика“ е многообразна, има голямо разнообразие от специалности и разнообразие от форми на обучение.

 

След преструктурирането на Катедра „Педагогика“ се очаква да бъдат създадени и нови специалности към двете новосъздадени катедри, които ще бъдат с езикова насоченост.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN