.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
09.06.2020 14:23

Коментари 0 / Видяна 1400

Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград

 

Такса „Смет“ за хотели и заведения в Благоевград няма да бъде намалена. Това е резултатът от провелата се днес среща между представители на бранша и кметското ръководство на Община Благоевград. Ресторантьори, хотелиери и съдържатели на кафенета изложиха своите очаквания към общинската власт и вижданията си за съвместна работа занапред.

 

„Такса „Смет“ беше много важна за нас, но най-вероятно няма да има решение по този въпрос. Ние не сме генерирали отпадъци вече три месеца, а ще платим за цяла година. От това, че браншът не е генерирал отпадъци Общината има по-малко разходи за курсове към депото, а ние ще си платим пълния размер“, коментира след срещата съдържателят на един от най-големите нощни клубове в Благоевград Димитър Шалявски. Той подчерта, че заведенията първи са затворили, последни са отворили, което от своя страна е показателно за трудното състояние, в което се намират. В отговор кметът Румен Томов пък акцентирал върху тежкото финансово положение на Общината.

 

Сред предложенията, направени от брашна, е и искане за намаляване на общинските наеми. И тук обаче от бизнеса не са оптимисти, че това ще се случи. „Дали това ще се случи най-вероятно ще разберем след няколко дни. За момента нямаме конкретни срокове, кога ще получим отговор на нашите предложения, защото първо официално трябва да внесем всичко в общината. За момента няма никакво конкретно решение“, подчерта Костадин Атанасов – собственик на търговски обекти и заведения. Въпреки това, от бранша се надяват, че двете страни – община и бизнес, ще се срещнат в позициите си, тъй като това би било от взаимна полза.

 

Предстои от Община Благоевград да отговорят и дали ще оказват съдействие за организирането на различни видове културни събития, каквато е надеждата на част от присъстващите на срещата. Димитър Шалявски съобщи, че е поставил въпроса – да се урегулира редът, по който ще може да се организират фестивали и други мероприятия в Благоевград. Той уточни, че не очакват финансова подкрепа от Общината в тази посока, а логистична – с предоставяне на разрешителни, терен, общинска охрана и дори сцена, с каквато кметството разполага.


„В нашия град трябва да започне да се случва нещо. Защото в момента не се случва нищо. Ще входирам официално предложение до кмета Румен Томов в тази посока и се надявам, че този път ще получим положителен отговор“, допълни Шалявски.

 

Припомняме, че Димитър Шалявски получи отказ от Община Благоевград за организиране на фестивал на открито на 23 май. Мотивът на кмета Томов тогава беше спазване на епидемичните мерки, наложени със заповед на здравния министър. Ден по-късно обаче – на честванията за 24 май с участието на Румен Томов, спазването на епидемичните мерки беше забравено.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN