.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.06.2020 11:45

Коментари 0 / Видяна 2702

Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца

Още по темата: 5 села в Община Благоевград остават без детски градини до края на август Паметта на 38 български войни, погребани в гробищния парк на Логодаж, бе почетена с Панахида и поднасяне на цветя Българските автобуси ще преминават през специално обособен коридор на ГКПП „Кулата – Промахон” Правят площадка за домашни любимци в Благоевград Адвокат Теодор Тошев сезира прокуратурата за фалшиви новини Въпреки тримата заразени с COVID -19! Община Благоевград е отворена за граждани Андон Тодоров остава председател на ОбС – Благоевград поне до края на месеца Такса "Смет" за заведенията в Благоевград без промяна Панихида за загиналите за свободата на Македония ще бъде отслужена в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград НПО търсят изход от тежкото положение в Благоевград
 

Андон Тодоров остава председател на Общински съвет – Благоевград поне до следващото редовно заседание на местния парламент. Това решиха преди минути общинските съветници.

 

При изключително тягостна обстановка премиха дебатите по точката, която бе последна в дневния ред на ОбС. При тях ясно се очертаха три лагера – един, който твърдо настоява за сваляне на Тодоров от поста, друг, който иска време, за да се запознае с аргументите и трети, според когото състоянието на Община Благоевград е толкова тежко, че би било по-добре да не се прави смяна в ръководството на местния парламент.

 

Адвокат Албина Анева бе категорична, че няма правно основание за смяна на председателя на ОбС - Благоевград. „Трябва да има системни оплаквания, входирани, за да се иска предсрочно прекратяване пълномощията на председателя. Ние днес за първи път чуваме, че има недоволни от неговата работа. Състоянието на общината е достатъчно тежко, не мисля, че е време за такава смяна“, аргументира се общинската съветничка.

 

Вносителят на предложението – лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски от своя страна заяви, че основанията за искането му са видими за всички. „Напрежението е видно от космоса. Има сериозно противопоставяне кмет – председател. Кое не виждате? Напрежението ескалира“, предупреди той.

 

В ролята на балансьори влязоха Кирил Илиев от групата на ГЕРБ и Ясен Неделчев от ПП „Глас народен“. Илиев предложи на общинските съветници въпросната точка да остане за следващата сесия на местния парламент. „Такова тежко решение трябва да бъде отложено за следващо заседание. Трябват повече аргументи, повече дебати по темата“ – по този начин общинският съветник от ГЕРБ обоснова своето предложение.

 

В същия дух бе и изказването на Неделчев: „Тази сутрин ние разбираме, че ще се иска оставка. Как да вземем решение без аргументи. После ще четем, че сме в лагери и т.н. Градът е в тежко състояние“.

 

Интересни изказвания се чуха и от други общински съветници, присъстващи в залата. Според Рашко Динков хората, които са участвали в създаването на проблема – днес предлагат решение, явно визирайки Калоян Ханджийски.

 

Очевидно е, че в Общински съвет – Благоевград текат интересни процеси, от които става ясно, че войната между кмета инж. Румен Томов и председателя на местния парламент Андон Тодоров вече придобива нови размери. Влизането на предложението на Калоян Ханджийски за смяната на Тодоров в дневния ред на извънредната сесия показва, че напрежение в Общински съвет – Благоевград има, но явно местните парламентаристи все още не са готови да решат какво да правят.

 

Затова ѝ решиха предложението да бъде оставено за разглеждане в края на месеца. До тогава, най-вероятно, в ход ще бъдат „политические совалки“ и преговори, в които се надяваме, че решенията и позициите, които ще бъдат взети, ще са само и единствено в интерес на гражданите, а не на конкретни политически субекти.

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN