.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.06.2020 10:25

Коментари 0 / Видяна 2206

Мълния изпепели къща в с. Цапарево

Още по темата: Автомобил избухна в пламъци на АМ „Тракия“ (Видео) Нерегламентирано сметище горя край Благоевград Пожар взе жертва в центъра на София Камион пламна на 39-и километър от магистрала „Струма“ Пациенти и лекар загинаха при пожар в COVID болница Младо семейство и двегодишната им дъщеря обгоряха при пожар в дома им Голям пожар изпепели къща в Кресна 70-годишна жена загина при пожар в дома си Семейство загина при пожар в Хасковско Все повече пожари от непочистени комини и неправилно ползване на отоплителни уреди

 

Мълния запали къщата на възрастно семейство в село Цапарево и ги остави бездом. 

 

Цяло чудо е, че обитателите на дома остават живи. Нищо не е останало от покъщнината на домакинството.

 

„Лежах на леглото. Тя (жена ми) беше в кухнята. Чуваме гръм. И тя вика: „Нещо се скъса на тавано“, а аз ѝ викам: „Сигурно някои мачки се борят“. Излезнах и погледнах, и гледам –огън. Гледам – всичко започна да пада“, разказва Благой Самарджийски.

 

„Заварих страшна гледка. пожарът се виждаше на 20 километра от селото“, разказва синът му Венцислав Самарджийски.

 

Пожарникарите са се борили цяла нощ, за да овладеят пламъците и по думите на Венцислав на следващата сутрин са заспали прави.

 

През нощта са били пръскани с вода и съседните къщи, за да не бъдат обхванати и те от огъня. Обитателите на изпепеления дом са прекарали нощта в колата, като периодично са излизали да проверяват дали пожарът не се разраства.

 

Къде ще прекара тази нощ обаче Благой все още не знае. Жена му, която е трудноподвижна и с множество заболявания, в момента възрастната жена има здравословни проблеми и сега се намира в медицински център в Благоевград.

 

„Къщата, като цена, не струва кой знае колко, има друга стойност – тук са изкарали целият си живот“, казва Венцислав Самарджийски, който е категоричен семейството ще направи всичко възможно, за да възстанови дом и да могат догодина да се съберат всички там.

 

Селото сме единни и задружни, всички си предложиха помощта за подслон и храна“, споделя Венцислав, който споделя, че няма да остави родителите си в беда и засега ще поеме заедно с братята си грижата за техния подслон.

 

Много роднини от Благоевград с къщи в селото също са предложили помощ, а кметът е готов да настани възрастното семейство в блокче в центъра на селото.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари: