.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
16.06.2020 10:25

Коментари 0 / Видяна 1494

Мълния изпепели къща в с. Цапарево

Още по темата: Потушени са всички пожари в Хасковско Фас от цигара е причината за огнения ад край Хасково? Опасност от пожари в Благоевградско, бъдете внимателни! 14 дка иглолистна гора са унищожени при пожар над хижа Пожар гори край автомагистрала „Струма” в района на село Дамяница (ОБНОВЕНА) Продължава борбата с горския пожар край с. Дълбоки, включи се и военна техника Два пожара са възникнали в горски местности край селата Светлина и Дълбоки Голям пожар горя в ниви в Старо Струмско Висок риск от пожари! Не палете огън в гората и в близост до нея, призовават от ЮЗДП Пожар изпепели къща на възрастно семейство във Враца

 

Мълния запали къщата на възрастно семейство в село Цапарево и ги остави бездом. 

 

Цяло чудо е, че обитателите на дома остават живи. Нищо не е останало от покъщнината на домакинството.

 

„Лежах на леглото. Тя (жена ми) беше в кухнята. Чуваме гръм. И тя вика: „Нещо се скъса на тавано“, а аз ѝ викам: „Сигурно някои мачки се борят“. Излезнах и погледнах, и гледам –огън. Гледам – всичко започна да пада“, разказва Благой Самарджийски.

 

„Заварих страшна гледка. пожарът се виждаше на 20 километра от селото“, разказва синът му Венцислав Самарджийски.

 

Пожарникарите са се борили цяла нощ, за да овладеят пламъците и по думите на Венцислав на следващата сутрин са заспали прави.

 

През нощта са били пръскани с вода и съседните къщи, за да не бъдат обхванати и те от огъня. Обитателите на изпепеления дом са прекарали нощта в колата, като периодично са излизали да проверяват дали пожарът не се разраства.

 

Къде ще прекара тази нощ обаче Благой все още не знае. Жена му, която е трудноподвижна и с множество заболявания, в момента възрастната жена има здравословни проблеми и сега се намира в медицински център в Благоевград.

 

„Къщата, като цена, не струва кой знае колко, има друга стойност – тук са изкарали целият си живот“, казва Венцислав Самарджийски, който е категоричен семейството ще направи всичко възможно, за да възстанови дом и да могат догодина да се съберат всички там.

 

Селото сме единни и задружни, всички си предложиха помощта за подслон и храна“, споделя Венцислав, който споделя, че няма да остави родителите си в беда и засега ще поеме заедно с братята си грижата за техния подслон.

 

Много роднини от Благоевград с къщи в селото също са предложили помощ, а кметът е готов да настани възрастното семейство в блокче в центъра на селото.

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари: