.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.06.2020 10:51

Коментари 0 / Видяна 606

Глоба от 900 лири за хора без маска в Турция от днес

Още по темата: Почиващите в Турция – с маски и на разстояние както в морето, така и на плажа Глоба от 900 лири за хора без маска в Турция от днес Турция създаде военна зона на 5 км от границата с България Турция отново приема здравни туристи Турция отваря границата си с България от 1 юни Седеметажна сграда рухна в Истанбул Втора лавина в Турция отне живота на 8 души Турция започна да праща военни в Либия Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство Ожесточени боеве между сирийски и турски войски в Сирия

 

Турските власти обявиха, че от днес в страната ще се налага глоба от 900 лири (около 300 лева) за граждани без предпазни маски в окръзите, в които е въведено задължителното им носене като мярка за предпазване от коронавирус.

 

В момента в страната поставянето им на обществени места, в магазини, кафенета и ресторанти е задължително в 48 окръга и в големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса и важи както за местните жители, така и за чужденците.

 

В морските курорти носенето на маски не е задължително, както и в пограничния град Одрин, предаде БНР.

 

Междувременно турски учен от специализирания Научен съвет за борба срещу коронавируса  – проф. Левент Акън, посочи, че турското общество се отнася с безразличие към опасността от COVID-19.

 

 

“В обществото се наблюдава умора от коронавируса, което пък създава атмосфера на безразличие и нехайство към опасностите.

 

Определено турското общество изгуби контрола върху предпазните мерки срещу разпространението на коронавируса”, каза професор Акън пред телевизионния канал Хабертюрк.

E79 News
Тагове:

Коментари: