.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
22.06.2020 11:28

Коментари 0 / Видяна 608

Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация

Още по темата: Отпускат 23 млн. лева за ремонт на три КПП-та, ГКПП Кулата и Златарево сред тях Дрогираният, помел Милен Цветков, признал, че той е шофирал - нямал спирачен път Тежко остава състоянието на пострадалото на АМ „Тракия“ дете Лекарският съюз: Касата или МЗ да покрият разходите за PCR тестове на пациенти при хоспитализация Лекари спорят да се тестват ли децата за COVID-19 преди ваксина Подготвят заповедта за възобновяване на детските и женските консултации Отбелязваме Световния ден на здравето Монтираха станция за сгъстен въздух в Тубдиспансера в Благоевград Продължава бумът на морбили в Пернишко Баба Иванка с успешна операция от инсулт в условия на пандемия (Видео)

 

В интерес на всички български пациенти и на нормалното функциониране на системата на здравеопазването е в кратки срокове да бъдат направени необходимите изчисления и разходите за PCR тестове на пациентите, които предстои да бъдат хоспитализирани, да се покриват изцяло или частично от НЗОК или от Министерството на здравеопазването.

 

Това се посочва в позиция на Българския лекарски съюз (БЛС).

 

От съсловната организация настояват държавата да вземе необходимите мерки и да осигури на лечебните заведения лични предпазни средства и дезинфектанти, за да може при евентуален пик на заразата от COVID-19, сигурността на медиците да бъде осигурена.

 

Тестването за коронавирус преди пациентът да бъде приет за болнично лечение не трябва да е за негова сметка или за сметка на болницата, категорично е становището на БЛС.

 

"Твърдението, че изследванията трябва да бъдат за сметка на лечебните заведения е неприемливо.

 

Неприемливо е и пациентите да бъдат натоварвани с неочаквани разходи.

 

За пореден път се прави опит за прехвърляне на финансова тежест от една страна на друга", се допълва още в позицията на съсловната организация.

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN