.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
25.06.2020 13:06

Коментари 0 / Видяна 708

Почиващите в Турция – с маски и на разстояние както в морето, така и на плажа

Още по темата: Почиващите в Турция – с маски и на разстояние както в морето, така и на плажа Глоба от 900 лири за хора без маска в Турция от днес Турция създаде военна зона на 5 км от границата с България Турция отново приема здравни туристи Турция отваря границата си с България от 1 юни Седеметажна сграда рухна в Истанбул Втора лавина в Турция отне живота на 8 души Турция започна да праща военни в Либия Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство Ожесточени боеве между сирийски и турски войски в Сирия

 

“Социална дистанция и в морето, и на плажа”, пише турският в. “Акшам” в публикация днес, посветена на мерките за безопасност срещу коронавируса на плажовете в Турция, които бяха отново отворени от 1 юни.

 

“Турция е най-сигурната страна в Европа в областта на туризма”, твърди ресорният министър Мехмет Ерсой, цитиран от вестника. Думите му са във връзка със сертифицирането на хотелите и заведенията в страната като безопасни за COVID-19.

 

Както посочи министърът, общо 1650 хотели и ресторанти са кандидатствали за удостоверението досега.

 

За да убеди чужденците и техните правителства, че пътуването до Турция е безопасно, Анкара започна програма за “здравословен туризъм”, която предвижда определени изисквания за туристическите обекти, така че да бъдат сертифицирани като надеждни срещу разпространението на COVID-19.

 

Сертификатите, че изискванията са покрити, се издават от Турския институт за стандартизация /ТИС/. Той следва да удостовери, че базата за настаняване и хранене на хотела отговаря на определени критерии за безопасност предвид епидемията от коронавирус.

 

“Гражданите спазват правилата! Почиващите прилагат мерките, плажовете са хигиенични”, отбелязва “Акшам” в репортаж от Мармарис.

 

Броят на чадърите на проверения от вестника плаж, дълъг километър и широк 300 метра, е бил намален от 300 миналата година на 200 тази, а разстоянието между тях е увеличено от 4 на 7 метра, констатира изданието.

 

Кабинките за преобличане, душовете и тоалетните се дезинфекцират след всяко влизане. Забранено е пушенето заради опасността от разпространение на заразата чрез фасовете, но са отделени специални пространства за пушачите.

 

Почиващите носят маски на плажа, а при плуване спазват дистанция от 1,5 метра помежду си, пише още вестникът.

 

“Епидемията не е приключила”, предупреждава в заглавие “Йени месаж”, като цитира данни на Световната здравна организация, че за последните осем дни броят на заразените с коронавирус е нараснал с един милион, достигайки 9,5 милиона души.

 

“И у нас положението изобщо не е добро”, отбелязва вестникът.

 

След процеса на нормализация броят на случаите на заразени с COVID-19, регистрирани в Турция, е нараснал до 190 165, а смъртните случаи превишават пет хиляди.

 

На 23 юни е бил отбелязан рекорд на броя на настанените в интензивни отделения за последния месец – 893 души.

 

Това бележи повишаване от 40 на сто на тези пациенти спрямо първата седмица на юни, посочва още изданието.

 

Турският здравен министър междувременно отбеляза, че средната възраст на заразените с коронавирус в Турция е намаляла от 41 на 32 години, пише в. “Тюркие”. Фахреттин Коджа не предвижда обаче нови ограничения за гражданите.

 

“Не преживяваме втора вълна, а виждаме последиците от първата”, уточни той.

E79 News
Тагове:

Коментари: