.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
29.06.2020 10:26

Коментари 0 / Видяна 758

(ВИДЕО) Ангелкова: Има раздвижване на туристи, доста българи са избрали Черноморието

Още по темата: Сачева: В бюджет 2021 предлагаме разумен баланс Фирмите ще получат 200 млн. лева заради COVID-19 НСИ: 34.9% по-малко наети в туризма, средната заплата е най-ниската - 647 лева Родителите на осмокласници могат да кандидатстват за помощ в размер на 250 лв. Започва продължението на мярката 60/40 НСИ: С 96 000 са се увеличили безработните от COVID -19 Експерт: Курсът на лева няма да се промени в чакалнята на Еврозоната Разширяват обхвата на секторите, които могат да кандидатстват по мярката 60/40 (ВИДЕО) Ангелкова: Има раздвижване на туристи, доста българи са избрали Черноморието В България се живее най-евтино от страните в ЕС

 

Следващият летен сезон също ще бъде труден, успоредно в момента се водят преговорите и резервациите за 2021 година. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред NOVA.

 

"Със сигурност е необичайно празно за този период от годината в сравнение с други години, но аз преди да дойда във вашето студио, идвам от морето.

 

От четвъртък сме там, правим различни срещи. Хубавото е, че от петък, събота, неделя, има доста сериозно раздвижване в сравнение с това, което беше миналата седмица. Има хора и по плажовете, и по заведенията.

 

Има доста българи, които са избрали Черноморието. Включително посрещнахме не само първия полет от Амстердам, който пристигна в петък, но вчера пристигнаха четири полета от Германия в Бургас с над 250 немски туристи.

 

Утре очакваме още четири полета от Германия. Надявам се през тази седмица вече да се завърти колелото и планираните чартърни полети да се осъществят в пълен обем, за да може по този начин вече да се забележи по-сериозно раздвижване. Особено в по-големите ни курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, които основно разчитат на чуждестранни туристи", обясни тя.

 

"Хотелиерите са притеснени. Но от друга страна има и доза оптимизъм. Както и аз. Аз също съм положително настроена и вярвам, че ние правим всичко каквото е необходимо. Много е важно да се показват усилията, които се правят и да се предлага добър туристически продукт на разумна цена. За мен е изключително важно да се показват добрите примери, защото те са много", каза министърът.

 

"Министерството на туризма не образува ценовата политика на представителите на бранша. Затова непрекъснато когото водим тези разговори апелираме да се предлага добър, качествен продукт на цена, която да привлече туристите.

 

Защото за нас е много важно този сезон да успеем да удържим. Следващият също ще бъде труден, за да може да се възстанови това, което туризмът загуби и последиците от коронавируса е необходимо време. Това време няма да приключи след края на това лято. А ще продължи и успоредно в момента се водят също преговорите и резервациите за 2021 година", подчерта Ангелкова.

 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари:

 

Валутни курсове на БНБ за 05.03.2020

1 USD =0.76 BGN

1 EUR =1.76 BGN

1 GBP =0.44 BGN

10 CNY =3.94 BGN

1 CHF =0.54 BGN

100 JPY =61.14 BGN