.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
01.07.2020 11:51

Коментари 1 / Видяна 6860

Три медсестри от Благоевград и пациентка на кардиология с положителни проби за Ковид-19

Още по темата: 20 новозаразени в Благоевград, 174 в страната Израел възобновява полетите до България Коронавирусът взе жертва още едни лекар Сърбия въвежда PCR тест за влизащите от България Българи твърдят, че са създали маска, убиваща коронавируса Отново на първо място! 13 са новите случаи на COVID - 19 в Благоевград Три ваксини срещу коронавирус се тестват в света Наесен ще е трудно - атакуват ни и грип, и коронавирус 176 новозаразени с COVID-19 у нас, Благоевград – 35 Пловдив частично върна задължителните маски на открито

 

  

Три медицински сестри от Благоевград са с положителни проби за коронавирус, научи „Струма”. Едната от тях е била контактна с пострадалия строител в тунела на Железница, а другата е от реанимационния екип на болница ПУЛС, в която той бе настанен за 4 часа, след което транспортиран във ВМА.

 

Информацията за заразените с коронаинфекция медицински сестри бе потвърдена от собственика на частното лечебно заведение Александър Щерев.

 

Като вирусоносител на Ковид-19 е установена и пациентка от кардиологично отделение на МБАЛ – Благоевград, която е преместена в инфекциозното отделение. В двете болнични заведения е извършена пълна дезинфекция и са взети задължителните противоепидемични мерки. Предстоят да бъдат направени тестове за коронавирус и на контактните лица на новозаразените благоевградчани.

 

185 са положителните проби за коронавирус в Благоевградска област от началото на пандемията. От тях под домашна карантина са 165 лица, а 133-ма са излекувани. Хоспитализирани са 10 души, от които 2-ма са на интензивно лечение. Починалите са 8, става ясно от последния седмичен отчет на РЗИ.

 

За периода от 22.06.2020 г. до 28.06.2020 г. са диагностицирани 12 лица с Covid-19. Издадени са 12 предписания за изолация на заразените и 20 на контактни лица, както и 5 предписания за спазване на противоепидемични мерки в обекти с регистрирани случаи на Covid-19 в тях.

 

За същия период на ГКПП пунктове на територията на областта има издадени 6 предписания за задължителна карантина и са приети и проверени 12 068 декларации на влизащи в страната граждани.

 

За периода са взети 131 проби за РCR изследвания, като от тях: 45 от персонал и потребители в заведения за социални услуги в с. Петрово и с. Вълково, 86 на контактни лица и контролни проби за изследване на потвърдени случаи.

 

Източник: Struma.bg 

Автор: в. Струма, E79 News
Тагове:

Коментари:

Анонимен, 01.07.2020 12:23

ха-ха. Нали пострадалия в тунела се оказа с отрицателен тест за коронавирус.

1