.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 10:02

Коментари 0 / Видяна 2692

14 дни под карантина в Гърция, ако на ГКПП „Кулата” дадете положителен резултат за COVID – 19

Още по темата: Интензивен трафик в Гърция заради празника на Богородица Опасност от връщане на пълната карантина в Гърция Обмислят локална карантина по области в Гърция Гръцки остров е под карантина Ново ограничение за влизане в Гърция от тази вечер 8 от 10 хотела в Гърция вече работят Гърция удължава изискването за отрицателен PCR тест до 15 август От вторник: Пътуваме със самолет от България до Гърция само с отрицателен PCR тест Ще стане ли почивката на море в Гърция мисия невъзможна? Гърция въведе допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници

 

 От 1 юли за влизане в Гърция важат нови правила, касаещи влизането в страната по въздух, земя или вода.

 

По информация от Главна дирекция „Гранична полиция” на гръцките пунктове, съпределни на ГКПП „Илинден”, ГКПП „Ивайловград” и ГКПП „Капитан Петко войвода”, е преустановeно пропускането на чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел.

 

Леките коли и автобуси влизат в Гърция само през ГКПП „Кулата”, през ГКПП „Маказа” – леки коли и микробуси до 3,5 тона, което до някаква степен обяснява защо на пункта движението тази сутрин е изключително затруднено, а колоната от леки и товарни автомобили достига до разклона за Петрич.

 

Допълнително обстановката се усложнява и от факта, че за влизане в южната ни съседка е необходимо да представите QR - код, който ще получите след попълване на онлайн формуляр, в който задължително трябва да въведете следните данни:

 

постоянен адрес; номер на лична карта или международен паспорт; държавите, в които сте били в последните две седмици; адрес, на който ще пребивавате в Гърция; имената и възрастта на членовете на семейството, както и на спътниците в автомобила, които не са членове на семейството му. Ако пътувате с автобус на организирана от туроператор почивка, то трябва да въведете номера на превозното средство, както и фирмата, с която пътувате.

 

След попълване на формуляра, на случен принцип, системата си избира кои лица да бъдат подложени на задължително тестване на границата. След взимането на пробата бивате допускани до крайната дестинация, на която сте посочили, че ще пребивате.

 

Ако резултатът Ви се окаже положителен за COVID – 19, веднага ще се свържат с Вас, защото ще се наложи да бъдете поставени под задължителна 14-дневна карантина, за която разходите се поемат от гръцкото правителство.

 

Има и вариант, чрез който може да избегнете задължителното тестване на границата, въпреки че системата се е спряла точно на Вас. Как става това? – чрез представяне на резултати от направен тест за коронавирус не повече от 72 часа преди пристигането Ви в Гърция.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: