.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 13:23

Коментари 0 / Видяна 1666

Главният прокурор Иван Гешев: Син на ръководител на терористична организация в Сирия е сред задържаните за тероризъм в Бургас

Още по темата: Откриха мъртъв новозаландец, женен за банскалийка в хотела на Каролев край Разлог Все още няма следа от изчезналия край Шабла пилот Гръмнаха в главата бизнесмен в столицата Скандал за пари довел до убийството на Стамбето в Стара Загора Стрелба в офис за бързи кредити в Стара Загора, има загинал Двама мъже от Банско в ареста заради тормоз над компаньонка Откриха труп на мъж в хотелска стая в Банско Откриха тялото на мъж без документи в София Бус помете работници от АПИ на път Е79, един е загинал Свалиха 32-годишен самоубиец от въжето, сестра му спаси живота му

 

 

Син на ръководител на терористична организация в Сирия е сред задържаните за тероризъм в Бургас. Става дума за 21-годишният Мохамед Абдулкадаре, който е юношески шампион по борба.

 

В Гоце Делчев, главният прокурор Иван Гешев коментира пред журналисти, че младежът е бил вербуван от баща си. „Баща му е един от ръководителите на терористична организация в Сирия.

 

Участвал е във военни действия на страната на две терористични джихадистки групировки в Сирия”, отбеляза главният прокурор Иван Гешев.

 

Добрата новина в началото на летия сезон е, че няма данни за извършени престъпления на територията на България или за някаква конкретна заплаха.

 

Главният прокурор коментира още, че акцията в Гоце Делчев е част от съвместните действия на Прокуратурата и МВР, които имат за цел намаляване на битовата престъпност. „Целта ни до края на годината да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност на територията на цялата страна.

 

Говорихме и с кмета на Гоце Делчев – ние не може да решим проблемите с образованието, проблемите с работата, но може да поставим като приоритет борбата с битова и конвенционалната престъпност, както сме го направили и да продължаваме да работим в тази посока”, категоричен бе главният прокурор.

 

Гешев отговори и на въпрос, който редица български граждани си задават, а именно защо главният прокурор и представители на МВР обикалят в районите, в които се правят акции.

 

Това, което стана ясно е, че това е знак, който се дава към престъпниците – да спрат с това, което вършат, защото „не е здравословно да продължават”, както точно се изрази главният прокурор. Гешев изтъкна, че в „едни други години това се наричаше превенция или профилактика”.

 

В Гоце Делчев главният прокурор коментира и актуалната тема около чатовете на Пламен Бобоков с лица, приближени до президента Румен Радев, както и със самия нето.

 

„Над 260 гб от различни мобилни устройства подлежат на анализ по случая с обвиняемия Бобоков. Това, което знаем е, че има комуникация с всякакви лица от всякакви позиции в държавата.

 

Това, което искаме да прекратим е хора с пари, със стотици милиони – да си купуват медии, да си купуват политици, да си купуват партии и кой ли още не, за да продължават да крадат, както са го правили безнаказано вече 30 години. На гърба на обикновените хора те станаха милионери”, подчерта главният прокурор.

 

Гешев отбеляза, че не запознат с последните изнесени данни от спец прокуратурата за чатове между Бобоков и Prezident – Rumen Radev, както е записан във въпросната кореспонденция.

 

Главният прокурор заяви, че също така не е запознат със съобщенията, които са били показани от Бобоков, според които той е комуникирал и с премиерът Борисов.

 

„Не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица.

 

Това, което ще каже е, че дали ще бъдат повдигнати обвинения, дали няма да бъдат повдигнати обвинения по конкретни досъдебни производства, решават конкретни наблюдаващи прокурори”, каза още главният прокурор.

E79 News
Тагове:

Коментари: