.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
02.07.2020 16:13

Коментари 0 / Видяна 892

4-годишно дете от детска градина в Кюстендил е с COVID-19

Още по темата: 20 новозаразени в Благоевград, 174 в страната Израел възобновява полетите до България Коронавирусът взе жертва още едни лекар Сърбия въвежда PCR тест за влизащите от България Българи твърдят, че са създали маска, убиваща коронавируса Отново на първо място! 13 са новите случаи на COVID - 19 в Благоевград Три ваксини срещу коронавирус се тестват в света Наесен ще е трудно - атакуват ни и грип, и коронавирус 176 новозаразени с COVID-19 у нас, Благоевград – 35 Пловдив частично върна задължителните маски на открито

 

Дете на 4 години, посещаващо детска градина в Кюстендил, е с доказана положителна проба за коронавирус, съобщи на брифинг кметът на града Петър Паунов, предаде БТА.

 

Контактните деца в групата са 18, на които утре предстои да бъдат взети проби за изследвания.

 

Изследвани ще бъдат и четиримата души от персонала на детското заведение, които ще останат под карантина, считано от 26 юни.

 

“Това е последният ден, в който детето е посещавало детското заведение”, уточни Паунов.

 

Той посочи, че предстои да бъде направена пълна дезинфекция на детското заведение, а групата, посещавана от болното дете, ще бъде затворена временно.

 

Броят на децата в детска градина “Славейче” е 99, които са разпределени впет групи. Останалите групи ще продължат да работят, каза Паунов.


Състоянието на детето е добро, предполага се, че се е заразило от единият си родител, който също е с положителна проба.


В момента 297 жители на община Кюстендил са под карантина, а болните са 130.

 

От тях 13 са в болница, трима от които са в тежки състояние.

E79 News
Тагове:

Коментари: