.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
04.07.2020 10:28

Коментари 0 / Видяна 882

Животът ще се нормализира най-рано през февруари

Още по темата: 20 новозаразени в Благоевград, 174 в страната Израел възобновява полетите до България Коронавирусът взе жертва още едни лекар Сърбия въвежда PCR тест за влизащите от България Българи твърдят, че са създали маска, убиваща коронавируса Отново на първо място! 13 са новите случаи на COVID - 19 в Благоевград Три ваксини срещу коронавирус се тестват в света Наесен ще е трудно - атакуват ни и грип, и коронавирус 176 новозаразени с COVID-19 у нас, Благоевград – 35 Пловдив частично върна задължителните маски на открито

Хората ще могат да се върнат към своя нормален начин на живот най-рано през следващия февруари, казва руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко в интервю за Интерфакс, цитирано от Ройтерс.

 

Той съобщава, че 3500 човека в Русия все още са на лечение с апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и окачествява бройката като “сериозна”.

 

По думите му ако не са били взети предохранителни мерки, милиони биха починали от заразата с коронавируса.

 

В Русия остават в сила някои ограничения, като забрана за международни полети, която вчера бе удължена до август.

 

Но има и облекчения – отворени са ресторантите и залите за фитнес и са разрешени вътрешните полети при спазване на социална дистанция и някои условия.

 

“Какво е нормален живот? Това е да ходиш на концерти, да летиш, пълноценно да работиш и да пътуваш. Според мен не е вероятно това да стане преди февруари“, казва Мурашко, без да уточнява защо е избрал именно този месец.

 

Министърът добавя, че обобщените данни за цялата страна от май още не са достъпни, но по думите му коронавирусът е повишил смъртността в Русия от началото на годината с 1,5-2 на сто.

 

Русия е съобщила за 667 883 случая с коронавирус, с което е трета в света по абсолютен брой.

 

Същевременно по официални данни починалите от Ковид-19 в страната са само 9859, тоест далеч по-малко от другите силно засегнати държави, което поражда съмнения, подчерта Ройтерс.

E79 News
Тагове:

Коментари: