.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
06.07.2020 13:10

Коментари 0 / Видяна 2388

(ВИДЕO)Удължават извънредната епидемиологична обстановка до края на юли

Още по темата: 20 новозаразени в Благоевград, 174 в страната Израел възобновява полетите до България Коронавирусът взе жертва още едни лекар Сърбия въвежда PCR тест за влизащите от България Българи твърдят, че са създали маска, убиваща коронавируса Отново на първо място! 13 са новите случаи на COVID - 19 в Благоевград Три ваксини срещу коронавирус се тестват в света Наесен ще е трудно - атакуват ни и грип, и коронавирус 176 новозаразени с COVID-19 у нас, Благоевград – 35 Пловдив частично върна задължителните маски на открито

 

Епидемичната обстановка в страната се удължава с още 2 седмици - до края на юли.

 

Правим го, за да запазим възможностат на здравния министър, в зависимост от развитие на обстановката, да издава заповеди с цел намаляване разпространението на коронавируса, съобщи здравният министър Кирил Ананиев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.   

 

Здравният министър обясни, че НОЩ е взел решение за засилване на контрола - започва масов контрол за спазване на мерките. Ще препоръчаме на областните щабове да засилят контрола на територията си за спазване на мерките, както и пре необходимост да въвеждат нови, съобразявайки се с обстановката в съответния регион, добави Ананиев.

 

Министърът обясни, че  ще им бъде препоръчано, на базата на критичен анализ, да намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици наблюдаваме силно разпространение на вируса. 

 

Ще издам днес или утре заповед, като ще определя страните в Европа и тези от Шенген и третите страни,  гражданите от които ще могат да влизат на територията на България, както и тези, които ще могат да влязат в България, но ще бъдат под 14 дневна карантина, информира Ананиев. 

 

Ананиев съобщи и добра новина - български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. 

 

 

 

 

 

E79 News
Тагове:

Коментари: