.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.07.2020 10:08

Коментари 0 / Видяна 544

Туризмът в Банско закъса за туристи

Още по темата: Главният прокурор Иван Гешев на визита в Банско Шефът на полицията в Банско хвърли оставка Туризмът в Банско закъса за туристи Банско откри летния сезон На 1 юли откриват летния сезон в Банско Кабинковият лифт в Банско тръгва от юли Живот в планината и със спорт – Без дрога Музиканти от девет държави на 23-ия джазфест в Банско Жест на внимание и протегната ръка към хората със зрителни проблеми от община Банско В Банско започна строителство на модерна спортна площадка

Туризмът в Банско закъса за туристи.

 

Работещите в бранша отчитат висока заетост  само през уикендите, а през седмицата няма никаква посещаемост. 

 

В съседното село Баня, което през последните години се превърна в хитова дестинация за Спа туризъм, положението е същото.

 

През лятото в Банско и района базите работеха основно с деца, но сега заради коронавируса и тази опция не работи, оплакват се хотелиерите. Някои от тях смятат, че и хората нямат отпуски, които са изчерпали по време на извънредното положение.

 

Заради намаления поток от туристи, хотелиерите работят с намален състав на персонала.Резервации липсват и за зимата. Затова и бизнеса има огромни притеснения, че и зимния сезон ще бъде тежък за Банско.

 

Хотелиерите признават, че тази ситуация ги плаши,защото всички имат огромни кредити, имат да плащат заплати, а не виждат в близките месеци да има подобрение на положението.
 

Към момента заетостта е предимно от индивидуални туристи и почти няма организирани групи. Малкото такива, които идват, са от максимум 15 човека.

 

Отказани са всичките резервации за детските летни лагери, тъй като детският туризъм е забранен. Сега хотелиерите, работещи с такива групи, са принудени да връщат капарото.\в.Труд

E79 News
Тагове:

Коментари: