.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
17.07.2020 10:47

Коментари 0 / Видяна 778

Отлив на туристи в Сандански

Още по темата: Министър Ангелов в Сандански: Готови сме да разкрием още 66 легла в болниците в Петрич и Сандански Здравният министър проф. Костадин Ангелов пристигна в Сандански Остава динамична обстановката в болницата в Сандански Председателят на Районен съд – Сандански хвърли оставка 12 лекари от болницата в Сандански са с коронавирус Община Сандански започва дезинфекция на всички детски заведения От днес звезди огряват сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2020 Спецакция срещу битовата престъпност в Сандански Тежка авария остави без вода 5000 санданчани МС отпусна 4млн. за ремонт на пътя за Златолист

Отлив на туристи, заради пандемията с коронавируса, отчитат от хотелиерския бранш в Сандански.

 

Съкращение на персонала в хотелите няма, но броят им е намален.

 

Промяна в цените на пакетите през този летен сезон не се забелязва, като хотелите с повече звезди не са намалили цените на пакетите си, отчитат от бранша.

 

Резервациите през почивните дни са повече, а посетителите са основно българи, съобщи за Радио Благоевград  Христина Панайотова, секретар на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Сандански.

 

„Преди да направят гърците забрана за влизане на сърби и румънци имахме доста чуждестранни туристи от тези две държави, тъй като те правят транзит през Сандански.

 

Правеха по една нощувка, но след като въведоха гърците масовото тестване и забрана за влизане от няколко държави, драстично намаляха чуждестранните туристи, но за сметка на това българите пътуват“, коментира Панайотова.

 

Предизвикателството пред което са изправени от бранша е да запълнят легловата си база през седмицата, тъй като масовите събития и семинари не се предпочитат.

 

Изискваният на здравните власти за спазване на противоепидемичните мерки в хотелите се спазват.

E79 News
Тагове:

Коментари: