.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
26.07.2020 09:22

Коментари 0 / Видяна 608

Продължава борбата с горския пожар край с. Дълбоки, включи се и военна техника

Още по темата: Екипи на пожарната в Петрич и Сандански се борят с голям пожар Пожар в къща и гараж в Благоевград Две деца изгоряха живи при пожар в изоставена вила За втори път пожар в зеленчуковата борса на село Кърналово Пожар изпепели къща в село Селище Потушени са всички пожари в Хасковско Фас от цигара е причината за огнения ад край Хасково? Опасност от пожари в Благоевградско, бъдете внимателни! 14 дка иглолистна гора са унищожени при пожар над хижа Пожар гори край автомагистрала „Струма” в района на село Дамяница (ОБНОВЕНА)


Голям горски пожар бушува край село Дълбоки. Пожарникари и доброволци гасят пожара на изключително труден терен, където не може да се качи техника.  

 

75 души – горски, пожарникари и военни, се борят с огнената стихия. Три екипа са били дежурни през нощта. Два са фронтовете на пожара – в източна и западна посока.

 

„Има надежда пожарът да бъде поставен под контрол. От 5:30 започнахме действия. От западна, северна и източна страна стихията е под контрол, разкри шефът на местната пожарна комисар Стоян Колев, който се надява до обяд, докато времето е тихо и няма вятър, пламъците да бъдат локализирани.

 

 В рамките на два дни гората над старозагорското село Дълбоки пламва два пъти. За втори път -тази събота около 16:30 ч. следобед.

 

„Вечерта имаше дежурни, до сутринта до 10 часа нямаше нищо и се успокоихме. Обаче одеве между четири и половина и пет, изведнъж фурна пак и то горна на голям фронт“, разказва кметът на село Дълбоки Бальо Димов.

 

Два противопожарни екипа и служители на горското започват борбата с пламъците. Заради трудния терен до периметъра на пожара се стига единствено пеша. И докато в центъра на селото масите на местното барче бяха пълни, нагоре към пожара тръгнаха и доброволци.

 

„Рисковано е, обаче ако стигне пожарът до селото е по-рисковано, според мен“, казва доброволецът Тодор Тодоров.

Изгорели са стопански постройки и 150 декара гора.

 

„Там е работата, че нищо не можем да направим- без вода нищо не може да се направи. Доколкото можем, спасихме тука“, казва Иван Иванов, друг доброволец.

25 души доброволци помагат в потушаването на пламъците.

 

През 2007 г. Русия изпрати самолет, за да потуши пожара в гората над село Местността бе залесена. 13 години по-късно гората отново стана на пепел.
 

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари: