.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
11.08.2020 13:33

Коментари 0 / Видяна 1188

Русия регистрира първата ваксина срещу Covid-19

Още по темата: 27 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог Премиерът Бойко Борисов: Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса Учителите от ПГСАГ “Васил Левски” в Благоевград са с отрицателни тестове за COVID-19 Безкарантинната стратегия на Швеция и помага да избегне втората вълна на Covid-19 Превръща ли се Якоруда в огнище на Ковид – 19? 58 нови случаи на коронавирус в Благоевградско

 

 

 Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната е регистрирала първата ваксина срещу коронавирус, информират ТАСС и други руски медии.

 

Москва нарече първата ваксина против коронавирус "Спутник V" на "Спутник I" на Съветския съюз от 1957 г. и V от думата "ваксина".

По време на среща на правителството руският лидер подчерта, че Русия първа в света регистрира ваксина против коронавируса.

"Доколкото ми е известно, тази сутрин, за първи път в света, беше регистрирана ваксина срещу новия коронавирус", съобщи той.

Путин се надява много ваксини срещу вируса да се появят по света.

 

Масовото производство на ваксината ще започне скоро, очаква руският лидер.

 

Държавният глава подчерта, че ваксината е ефикасна и създава устойчив имунитет, преминала е всички необходими проверки.

 

Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че регистрираната ваксина против коронавируса е показала висока ефективност и безопасност. Според здравния министър няма сериозни усложнения при имунизирането.

 

Владимир Путин разкри, че едната му дъщеря вече е получила от ваксината. Тя е вдигнала температура след ваксинирането й, но бързо се е нормализирала.

 

Една от дъщерите ми се ваксинирана. Мисля, че в този смисъл тя участва в експеримента, каза той.

Ваксината, разработена от държавния изследователски Институт "Гамалей" в Москва, е одобрена от Министерството на здравеопазването.

 

Ваксината е на базата на човешки аденовирус.

Здравните работници и учителите първи ще бъдат ваксинирани. Ваксинирането на лекарите може да започне в края на август или септември.

 

От 1 януари 2021 г. ще започне разпространението на ваксината.

 

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: