.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2020 11:02

Коментари 0 / Видяна 700

Какви са рисковете за сърцето след заразяване с COVID-19

Още по темата: Съпругата на починалия д-р Първанов също е с COVID-19 Около 500 ученици и 40 учители са под карантина 4 паралелки в столично училище са под карантина заради учител с вируса Коронавирусът уби началника на реанимация в МБАЛ Ив.Скендеров 11 нови случаи на коронавирус в Пиринско Двама от „Пирин“ (Благоевград) – с коронавирус 4-годишно дете от детска градина е с COVID-19 Четири класа под карантина заради учител с коронавирус 100 души от Пиринско на болнично лечение заради Ковид-19 Благоевградско отново с най-много случаи на К-19, след София

Последиците за сърцето след заразяване с COVID-19 са все още непредсказуеми, заяви кардиологът от Националната кардиологична болница доц. Красимира Христова.

„Увреждайки белия дроб, който е част от сърдечносъдовата система, по един или друг начин се уврежда и сърцето”, добави тя.

Христова посочи още, че развитието на сърдечна недостатъчност е един от най-тежките етапи при някои пациенти. „Доказани са и възпалителни промени, които настъпват още в острия стадий на заболяването”, допълни тя.

 

Специалистът по сърдечни болести разясни, че са доказани случаи на проблеми и при млади боледуващи от коронавирус. При деца се наблюдават миокардити.

„Има имитация на Болест на Кавазаки, която се наблюдава при децата, също причинена от COVID-19, доказано в световен мащаб”, информира още Христова.

„По различни начини вируса засяга нашата сърдечносъдова система. Има възпалителни, тромботични усложнения, които оказват влияние на белодробната циркулация, венозните съдове и миокарда”, беше коментарът на кардиолога проф. Иво Христов.

 

Той сподели, че има инициатива, чиято цел е да изследва всички, срещнали се с вируса.

„Пациентите в България не са толкова много и аз смятам, че един скрининг, който да е правилно и добре организиран, може да се обхване голяма част от хората”, разясни проф. Христов.

 

Кардиологът от „Аджибадем Сити Клиник” съобщи за послеефект на инфекцията, който засяга сърдечносъдовата система.

Автор: nova.bg, E79 News
Тагове:

Коментари: