.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
12.08.2020 15:02

Коментари 0 / Видяна 952

Въвеждат нов предмет за 11-и клас

Още по темата: Вижте насоките на МОН за старт на учебната година в условия на COVID-19 Учители с петиция: Искат да имат опция за дистанционно преподаване Красимир Вълчев: Учителите, които преподават в различни класове, ще носят шлемове Карантина - само за началните учители Окончателно: Новата учебна година започва присъствено Родители искат дистанционно обучение от 15 септември ВМРО внесе законопроект Голяма Богородица да стане официален празник До две седмици решават как ще започне новата учебна година Въвеждат нов предмет за 11-и клас На 15 септември: Тържества само за първолаците

 

Предметът “Гражданско образование” се въвежда в 11-и клас за първи път от тази учебна година и учебникът за него на издателство “Просвета” вече е готов, съобщиха издателите

 

За разлика от другите предмети, гражданското образование обединява в себе си знания от различни науки: право, социология, политически науки, история, икономика, философия и други.

 

Вторите на учебника на “Просвета” по този предмет съзнателно са си поставили за цел уроците да се отнасят към съвременни български реалии, да повдигат актуални и остри за България, Европа и света въпроси, да са близки до всекидневния опит на съвременните български младежи и да са написани на разбираем за тях език, пояснява БТА.

 

Сред темите, разглеждани в учебника по “Гражданско образование”, са проблемът с фалшивите новини и как да те да бъдат разпознавани, гражданските протести, както и ученическите протести за климата.

 

Един от авторите на учебника за гражданско образование за 11-и клас на издателство “Просвета” е проф. д-р Христо П. Тодоров.

E79 News
Тагове:

Коментари: