.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
13.08.2020 15:10

Коментари 0 / Видяна 462

Пловдив частично върна задължителните маски на открито

Още по темата: Българска лекарка от Франция: Ковид - 19 убива 27 нови случаи на коронавирус в Благоевградско Петима пожарникари от Благоевград с Ковид-19 България държи успешно епидемията от COVID-19 под контрол Връщат ежеседмичните брифинги на НОЩ Нов случай на коронавирус е установен в СУ „Братя Каназиреви” в Разлог Премиерът Бойко Борисов: Фалшиви новини и спекулации са твърденията, че правителството ще налага нови и по-тежки мерки срещу коронавируса Учителите от ПГСАГ “Васил Левски” в Благоевград са с отрицателни тестове за COVID-19 Безкарантинната стратегия на Швеция и помага да избегне втората вълна на Covid-19 Превръща ли се Якоруда в огнище на Ковид – 19?

 

В Пловдив върнаха частично задължителното носене на маски на открито.

 

Това се случва след като вече месец градът е в челната двойка с най-много заразени.

                       

От днес зрителите на концерти на открито в Пловдив трябва да влизат и излизат с маски. Маските са задължителни и за публиката на футболните мачове.

 

От областния кризисен щаб се надяват с новите мерки да ограничат опасните контакти при струпване на хора на масови културни и спортни събития.

 

„Това е задължение само при вход и изход, където всъщност се получава голямото струпване на хора.

 

Мотивът всъщност е да бъде максимално ограничен контактът при вход и изход при масови мероприятия“, обясни областният управител Дани Каназирева.

 

След случаите на зараза в администрацията на Община Пловдив, кметът разпореди спешна проверка на мерките при обслужване на граждани.

 

„Бяха наново очертани маршрути за движение на посетители.

 

Второ, беше извършена цялостна дезинфекция на всички сгради на общината“, посочи зам.-кметът Анести Тимчев.

 

От следващата седмица в Пловдив ще бъдат открити нови 25 COVID легла в две нови болници

Автор: bTV, E79 News
Тагове:

Коментари: