.

ВХОД

Е-mail: Парола:
Запомни ме на този компютър *забравена парола *регистрация
14.08.2020 14:26

Коментари 0 / Видяна 666

Политически психолог: Борисов направи изпреварващ ход

Още по темата: Борисов: Разделението не е успешна формула в политиката Минималното обезщетение за безработица става 12 лв. на ден БСП и ДПС поискаха оставката на Цвета Караянчева Парламентът ще продължи работа по второто четене на Изборния кодекс ДПС няма да се регистрира в пленарна зала заради Изборния кодекс Парламентът ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс 66-и ден на антиправителствени протести в София Подготвят Велико народно въстание 3 Поредна вечер на недоволство в София Протестите - ден 65: Поредна вечер на недоволство

 

„Налице е изземване на инициативата, която се държеше в ръцете на президента Румен Радев, за свикване на Велико Народно събрание. Ясно осъзнаване на това, че трябва да се случи дълбока промяна.

 

Борисов направи изпреварващ ход, с който даде послание, че няма да разреши служебно правителство да контролира изборите“. Това коментира пред БНР проф. Антоанета Христова, политически психолог.

 

По думите ѝ има теми в държавата, които трябва да намерят консенсус и сред най-големите опонентни по идеология партии.

„Велико Народно събрание може да даде нова енергия и ново усещане за консенсус.

 

От психологическа гледна точка това е усещане за ново начало“.

 

В предаването „Хоризонт за вас“ проф. Христова допълни: „Хората на улицата са в много сложна ситуация, не могат да се откажат лесно от каузата си, заявявайки се публично и категорично.

 

Когато стигнеш до етапа на агресиране, означава, че толкова дълбоко си се вдълбал в собствената позиция, че можеш да допуснеш да чуеш другия. В момента са в дълбочината на собствения си капан на мислене“.

 

По думите ѝ дебатът е сложен на масата и в това има огромен смисъл: „Тактическият и стратегически ход на Бойко Борисов има смисъл в това да тестира способността на тези в парламента да вземат решения с консенсус в името на държавата и да тества реакциите на лидерите на опозицията, на хората на улицата“.

 

E79 News
Тагове:

Коментари: